Jak zrobic program w wersji TRIAL !?

0

Witam !
Czy moze mi ktos powiedziec jak zrobic wersje programu np 15 dniowego ?

Pozdrawiam.

0

Masz kilka mozliwosci, np:

(tak robi np Protel99SE :-) )

Przy 1 uruchomieniu tworzysz nowy plik którego nazwa nie jest podobna do nazwy programu i umieszczasz go w jakims folderze (np Windows), co jakis czas sprawdzasz aktualną date i zapisujesz ją do tego pliku. Przy ponownym uruchomieniu najpierw sprawdzasz czy plik z datą istnieje, jezeli tak to sprawdzasz czy limit programu nie został przekroczony.

Proste a powinno działać.

0

Skorzystaj z gotowego komponentu.
Podaj swój e-mail na adres [email protected]
a przelemy ci go !--Jak można klawiszem "ENTER " przjć z komponentu np. edit1 do edit2 na tym samym formularzu ?

0

Co do pytanie o "ENTER" to w edit1 w zdarzeniu OnKeyPressed wpisać
Edit2.SetFocus;--Delphi 6 Personal
15 lat

0

Możesz zrobić program rozruchowy tzn jeden uruchamia drugi. Program główny nie działa, jeżeli nie istnieje program, który go uruchamia i jeżeli nie został z niego uruchomiony. Program rozruchowy najpierw sprawdza datę zapisaną w pliku exe z programem głównym i zmniejsza ją każdego dnia, jeżeli data jest różna od tej zapisanej w pliku exe. Jeżeli minie 15 dni to program uruchomieniowy usuwa program główny. Żeby jeszcze były dodatkowe zabezpieczenia (np. użytkownik nie zainstalował drugi raz programu) możesz umieszczać dane w rejestrze w jakimś folderze windowsa itp.--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

Pomoc do Delphi po polsku. http://www.4programmers.net/forum/index.php?action=show&id=21335&c=2

Oficjalny kanał IRC serwisu 4programers:
serwer: warszawa.ircnet.pl sieć: POLNet kanał: #4programmers.net

0

maxxam mozesz mi przeslac ten komponent ?

matrixorginal@poczta.fm-------------------------------------------------------
Delphi 6, Macromedia Flash, (Grafika)
www.wi-download.qs.pl

Pozdrowienia!!!

0

cepa napisał:
Masz kilka mozliwosci, np:
&gt
&gt(tak robi np Protel99SE :-) )
&gt
&gtPrzy 1 uruchomieniu tworzysz nowy plik którego nazwa nie jest podobna do nazwy programu i umieszczasz go w jakims folderze (np Windows), co jakis czas sprawdzasz aktualną date i zapisujesz ją do tego pliku. Przy ponownym uruchomieniu najpierw sprawdzasz czy plik z datą istnieje, jezeli tak to sprawdzasz czy limit programu nie został przekroczony.
&gt
&gtProste a powinno działać.

co do tego pliku....
kazdy srednio zaawansowany cracker sprawdzi czy winshit nie utworzył takoweego pliku, a potem już tylko [email protected]
POZDRAWIAM
DELPHI RULEZ
Teraz jeszcze i C++

0

&gtco do tego pliku....
&gtkazdy srednio zaawansowany cracker sprawdzi czy winshit nie utworzył takoweego pliku, a potem już tylko edycja......

A slyszaleś o hash-owaniu plików???
Są do tego fajne komponenty :-)--[ Delphi... i wszystko jasne ]

0

To byla tylko propozycja

0

cepa napisał:
To byla tylko propozycja

alez spox, wcale na ciebie nie najechałem za pomysła :-)
[email protected]
POZDRAWIAM
DELPHI RULEZ
Teraz jeszcze i C++

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1