jak scalić dwz pliki txt ???

0

jak scalić dwa pliki txt do jednego pliku tak aby ich treść buła oddzielona np. gwiazdkami??--

0

ja to robię po macoszemu :)

rpobię 2 memosy, i w onCreate Formy, daję ładyj dwa pliki do obu memosów, później zznaczam,jeden i karże kopiować do drugiego, po wkonaniu zamyka się
--Delphi 2 , 6 i 5
Ciekawe pomysły i poszukiwanie rozwiązań.

0

grabarz napisał:
&gtjak scalić dwa pliki txt do jednego pliku tak aby ich treść buła oddzielona np. &gtgwiazdkami??

A jak chcesz scalać? Jak dwie linijki do jednej, to pisz w pętli:

Readln(in1, s1);
Readln(in2, s2);
Writeln(out, s1 + '*' + s2);

gdzie in1, in2 to pliki wejściowe a out-wyjściowy.

Jak najpierw jeden, gwiazdki a potem drugi to tak:

Append(in1);
Writeln(in1, '*****');

no i potem w pętli:

Readln(in2, s);
Writeln(in1, s)--Vogel [Delphi 6 PE]

I TY możesz nauczyć się grać w bierki!

0

Vogel napisał:
&gtno i potem w pętli:
&gt
&gtReadln(in2, s);
&gtWriteln(in1, s)
&gt
O kurde. Ja się nie bawię w to czy jest to plik txt czy inny i dodaje przez BlockRead lub ReadBuffer. (Działa trochę szybciej, bo nie odczytuję po linijce tylko najwięcej ile się da)--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

Prośba o pomoc do Delphi po polsku. Oceniajcie i dodawajcie komentarze
http://codecentral.borland.com/codecentral/ccweb.exe/listing?id=18659

Oficjalny kanał IRC serwisu 4programers:
serwer: warszawa.ircnet.pl sieć: POLNet kanał: #4programmers.net

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1