RichEdit - ta sama linia(proste pyt);

0

Witam.
Jak mam zrobic cos takiego: Chce cos w RichEdit'cie napisac jakis text, pozniej jakies tam procedury a pozniej dopisac cos w RichEdit'cie, ale w TEJ SAMEJ LINIJCE.
Z gory dzieki.--Delphi vs. C++

0

Wpisujesz w RichEdita procedury? W jednej linijce?

Ehh jaśniej księże proboszczu!

hmm... --Michał
TJS group
delphi 5,6
" Praktyka - to jest wtedy gdy wszystko działa lecz nikt nie wie dlaczego
Teoria - jest wtedy gdy nic nie działa ale wszyscy wiedzą dlaczego,
My łączymy teorię z praktyką
NIC NIE DZIAŁA I NIKT NIE WIE DLACZEGO "

0

ec_mike napisał:
Wpisujesz w RichEdita procedury? W jednej linijce?
&gt
&gtEhh jaśniej księże proboszczu!
&gt
&gt hmm...

ec_mike da sie :)

teaz co do pytania

ustaw wartość w richedicie na wordwrap := false;

i teraz tak

richedit1.lines[numer_linijki] := richedit1.lines[numer_linijki] + twój tekst;

czyli
richedit1.lines[4] := richedit1.lines[4] +' opek';

0

Najlepiej na przykladzie to wytlumacze.

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
X, Y: Integer;
RGB : TColor;
begin
X := 0;
Y := 0;
while (X &lt= Image1.Width) and (Y &lt= Image1.Height) do
begin
RGB := Image1.Canvas.Pixels[X, Y];
RichEdit1.Lines.Add(IntToStr(X)+ '_' + IntToStr(Y) + ' ' + IntToStr(RGB));
if X = Image1.Width then
begin
X := 0;
Inc(y);
end else
Inc(X);
end;
end;

Ale wszystkie te wartosci wypisywane sa w kolejnych linijkach. A ja chce, zeby to wszystko bylo w jednej linijce.--Delphi vs. C++

0

Dzieki.
Przyklad troche za pozno wyslalem:)
--Delphi vs. C++

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1