Progressbar

Muzzman
2002-07-31 19:16
Muzzman
0

Potrzebuje pomocy!

Jak mozna zrobic zeby jak wysyłam maila to w progressbar pokazywał sie postep
wysyłania?

Dzieki z gory--

Pozostało 580 znaków

_LKS_
2002-07-31 19:48
_LKS_
0

jezeli do wysylania maili uzywa pan komponentu TNmSmtp to w procedurze OnPacketSent nalezy wpisac to:

ProgressBar1.Position := Round((NMSMTP1.BytesSent div NMSMTP1.BytesTotal)*100);
---=-=[ Delphi 3, 6 ]=-=-
-=-=-==[ LKS ]==-=-=-
-=[ [email protected] ]=-

Pozostało 580 znaków

cimak
2002-07-31 23:31
cimak
0

Albo to timera:

ProgressBar1.Max:=NMSMTP1.BytesTotal;
ProgressBar1.Position:=NMSMTP1.BytesSent;

The Delphi has you ...

Pozostało 580 znaków

Muzzman
2002-08-01 09:09
Muzzman
0

a jezeli uzywam indy konkretnie Idsmtp to co wtedy ?--

Pozostało 580 znaków

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0