Progressbar

Odpowiedz Nowy wątek
DT
2003-11-11 13:07
DT
0

Mam taki kod:

memo1.Text:= StringReplace(Edit1.Text, '0', '1',[rfReplaceAll, rfIgnoreCase]);

Jak pokazać ten proces na progressbar?
Dzieki

Pozostało 580 znaków

2003-11-11 13:17

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 14 lat temu

0

Zastąp StringReplace jakąś własną funkcją...


Pozostało 580 znaków

2003-11-11 13:56

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 15 lat temu

0

a co robi ta funkcja ?


Zawsze sie cos spie....li

Pozostało 580 znaków

2003-11-11 14:28

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0

ehhh, spróbuj tak:

var i:integer;

progressbar.max:=memo1.Lines.Count;

for i:=0 to memo1.Lines.Count-1 do
  begin
     if memo1.text[i]='0' then memo1.text[i]:='1';
     progressbar.position:=i;
     Application.ProcessMessages;
  end;

Pozostało 580 znaków

2003-11-12 00:02

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 4 lata temu

0

ehhh, spróbuj tak:


var i:integer;

progressbar.max:=memo1.Lines.Count;

for i:=0 to memo1.Lines.Count-1 do
begin
if memo1.text[i]='0' then memo1.text[i]:='1';
progressbar.position:=i;
Application.ProcessMessages;
end;


a nie powinno być:

progressbar.max:=length(memo1.Text);

```delphi
for i:=0 to length(memo1.Text) do
  begin
     if memo1.text[i]='0' then memo1.text[i]:='1';
...

???

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0