Porty COM

0

Jak się steruje urządzeniami przez porty COM?
Mam kolegę który robi układy elektroniczne.
On chce zrobić sobie robota a ja mam zrobić program który by nim sterował właśnie przez COM--Sebo +)
(Delphi3)

0

W Pascalu była procedura Port.
Jak ją w Delphi zrobić zobacz gdzieś w FAQu.--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

--------------Blok reklamowy :) -----
kanał: #4programmers.net lub #4programmers
w sieci POLNet
serwer np.: warszawa.ircnet.pl

0

Są gotowe komponenty poszukaj na torrym ;) .--Pozdrowienia Chodek ;)
Delphi 6

0

Na torry.net jest takze przyklad jak obierac i wysylac pakiety przez coma dokaldnie tu: http://www.swissdelphicenter.ch/torry/showcode.php?id=841 :-) Sam kiedys myslalem nad zrobieniem pilota do kompa ale jakos nie wyszlo :| --pozdrawiam PEDROS {hello}
PROPAGANDA: Uzywajcie irca i badzcie na kanale 4programmers.net
Delphi6

0

A adres torego??--Sebo +)
(Delphi3)

0

torry.net :-)--pozdrawiam PEDROS {hello}
PROPAGANDA: Uzywajcie irca i badzcie na kanale 4programmers.net
Delphi6

0

Pedros napisał:
Na torry.net jest takze przyklad jak obierac i wysylac pakiety przez coma dokaldnie tu: http://www.swissdelphicenter.ch/torry/showcode.php?id=841 :-) Sam kiedys myslalem nad zrobieniem pilota do kompa ale jakos nie wyszlo :|

Popatrzylem sobie tam i napisali procedure ReadText: string; powinno byc function chyba co nie? cos chyba im sie tam poglo i pogielo :)--sys:&gt logout....

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1