Rozłączanie

0

Da się jakoś w Delphi rozłączyć z internetem,
lub nie w Delphi tylko w ogóle jakoś
ale nie klikająć na te dwa komupterki w Tray'u i na rozłącz
tylko jakoś żeby program mógł to wykonać ???????????

piechnat

0

Chciałem jeszcze dodać że to ważne,
może chociaŻ wiecie w jaki module pogrzebać
żeby to znaleŹć, albo czy jest jakiś komponent
który przypadkiem łączy się z netem
a później rozłącza?

&gtpiechnat

0

piechnat napisał:
czy jest jakiś komponent
&gtktóry przypadkiem łączy się z netem
&gta później rozłącza?
&gt
&gt&gtpiechnat

Jest: TDialUp. Poszukaj (chyba nawet na 4programmers!)--You may say I am dreamer...

0

Hmm jest jescze inne rozwiązanie.. ale nie polecam... (lepszy jest komponent TDialUP).
A wiec tak:
Jesli chcesz np.: spod dosa sie polaczyc z netem to piszesz atdt > comX (gdzie X to numer portu na ktorym jest zainstalwoany modem)..
jak jzu jestes polaczonu..
to piszesz : ath0 > comX ..

Nie mwoie, ze to ci sie przyda akurat przy twoim problmie, ale zawsze cosi ktakiego warto wiedziec...

Pozdroo for All...

-== |)ev |\|ull ==--

0

Aby się rozłączyć wystarczy w Internet Explorera wpisać
ath0++ albo ath0+++ nie pamietam ile plusów

0

Dzięki wszystkim...

Gucio napisał:
&gtAby się rozłączyć wystarczy w Internet Explorera wpisać
&gtath0++ albo ath0+++ nie pamietam ile plusów

a gdzie mam wpisywać, czy to jest parametr z którym mam odpalić IE?

piechnat

0

[email protected]

Przypomniałem sobie chodziło mi o komende +++ath0

przykład:
siedzę na czacie gadam z jakas laska i
wpisuje to komende boom
rozlaczylo mnie

Wydaje mi sie ze komenda powinna działać równiez po wpisaniu
do pasku adresu.
Co ja bede sie rozpisywal
Pomyśl

Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0