Jakiś bug w ListBox

0

No więc, w ListBOx mam listę plików no i jak dodaje po jednym pliku to jest ok
a jak uruchamiam opcję która dodaje całą zawartość katalogu to
mi znikaja pasek scroll'a oczywiść jeśli się zmieni wielkość okinka
to się wszystko odświerza i go widać, no ale przy każdym hurtowym
dodawaniu pozycji znika.

Nie wiecie skąd to się bierze lub jak odświerzyć formę żeby scrolll wrócił ?

piechnat

0

&gtNo więc, w ListBox mam listę plików no i jak dodaje po jednym pliku to jest ok
&gta jak uruchamiam opcję która dodaje całą zawartość katalogu to
&gtmi znikaja pasek scroll'a oczywiść jeśli się zmieni wielkość okinka
&gtto się wszystko odświerza i go widać, no ale przy każdym hurtowym
&gtdodawaniu pozycji znika.
&gt
&gtNie wiecie skąd to się bierze lub jak odświerzyć formę żeby scrolll wrócił ?

Powiem szczerze że nie wiem czemu to się dzieje (Numi czegoś nie wie -)). Zrobiłem to samo - stworzyłem listboxa, i napisałem procedurkę:

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
i:integer;
begin
if opendialog1.execute then begin
for i:=0 to opendialog1.files.Count-1 do
listbox1.Items.add(opendialog1.Files[0]);
opendialog1.Files.Delete(0);
end;
end;

OpenDialog ma włączone "ofAllowMultiSelect" tak dla info.

I mi działa pięknie niezaleznie od ilości dodanych plików. Jak łatwo zauważyć jest to po prostu dodawanie jednego pliku kilka razy. Może sposób którym ty dodawałeś powodował takie cóś. Napisz czy to co Ci napisałem nie wystarczy, a jak nie to czym dodajesz i się zobaczy.--, tradycyjnie pozdrawiam - Numi.

0

Właściwie to już znalazłem wyście choć idiotyczne:
Listbox1.Width := Listbox1.Width - 1;
Listbox1.Width := Listbox1.Width + 1;

A co do mojej procedury to to było więcej plików bo pętla przeszukiwała
katalog i pod katalogi więc plików było z tysiąc.

piechnat

0

EE, nie sprawdzałem nic, więc mówię tylko teoretycznie. Może by spróbować procedurkę ListBox1.Refresh??

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1