formater dyskietek

0

Witaj grupo..
chcialem ostatnio zrobic program, ktory by formatowal dyskietke. Pomyslalem sobie tak:
zrobie program, który stworzy plik .BAT, w którym będzie polecenie format a:
ale takie rozwiązanie mi sie nie podoba, ponieważ nie będę mógł "zbajerować" programu.

pomocy.. jakich modułów użyć ? czy cuś :)--pozdrawiam

Saros Shadow Follower

0

Jest komponet na tej stronie do formatowania dyskietek:-)--pozdrawiam PEDROS {hello}
Delphi6

0

TO by ło dobre rozwiązanie, ale pewnie chodzi Ci o pasek postępu... :)
bo jeżeli wychoidziłybś z założenia, że chcesz to zrobić w BACIE tomusisz użyć w nim polecanie np. format A: /autotest, wówczas dyskietka bedzie sformatowana bez potwierdzenia (tylko mi to nie pisac wirusów:) i w razie opcji dodawać do bata inne polecnia, a co do uruchomienia to mozna uruchomic BAT'a przez komendę WinExec('bacik.bat',sw_hide) wtedy uruchomimy bata, ktorego działania nie bedzie mozna wysledzic na ekranie...(czyli ukryty)

0

A Ja bym dał po prostu usuanie każdego pliku {zzz}

0

cimak napisał:
A Ja bym dał po prostu usuanie każdego pliku {zzz}

:D :D :D :D :D śmieszne rzeczy opowiadasz hehehe

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0