Rysowanie w pamieci

0

Co do rysowanie mapy to zdecydowalem sie na mape w canvasie :&gt&gt
I mam pytanko: jak rysowac cos w pamieci komputera (to cos jest duuuuze),
a potem wyswietlic to na jakims canvasie? Hę?--Vroc
&ltDelphi Knight&gt

0

no masz c : TCanvas.

c := Tcanvas.create(self);
c.moveto(30,30);
c.lineto(0,0);
c.textout(50,60,'OPEK');
image1.canvas := c;
c.free;

chyba dobrze :P nie wiem mzoe zadziała

i to jest rywoanie w pamięci

0

raczej nie zadziala bo canvas jest read only (ale w paintBoxie, w Image tez jest readonly raczej tez)--Vroc
&ltDelphi Knight&gt

0

Trzeba wziąć Image1.Canvas.Align(c);

0

Ja nie wiem dlaczego ty masz readonly?? heh coś ty sobie zrobił??? :]

0

nic żem nie robil - mam po prostu d6--Vroc
&ltDelphi Knight&gt

0

pregusia napisał:
Trzeba wziąć Image1.Canvas.Align(c);

Mała poprawka Assign :)--Pomoc i analiza źródeł wszystko czego potrzebujesz ( no i może odrobinę logicznego myślenia)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1