Do Admina i ciekawych :)

2002-03-16 16:41
Imperior
0

Mam taką koncepcję zrobić program do forum.
Te opcje co powinny odpowiadać za to, że jakiś post jest przeczytany mnie nie zadowalają i chciałbym być w miarę na bieżąco informowany o nowych topicach, postach, odpowiedziach.
Może nawet zrobić by Chat?

Ale teraz pojawia się zasadnicze pytanie - jak odczytywać posty???
Wyciąganie informacji z HTML'a raczej nie miało by sensu.
I teraz mam pytanko do Admina - Czy można by było zrobić plik tekstowy, w którym byłaby lista tematów. Znakiem oddzielającym dane w linijce byłby $ . Oto przykład:

temat pierwszy$autor tematu$liczba odpowiedzi$liczba wyświetlneń$data modyfikacji
następna linijka j/w

Piszcie, wypowiadajcie się...--Delphi 6
Pozdrowienia,
Imperior

Pozostało 580 znaków

2002-03-16 19:17
ql-GORTH
0

Z programem spoko :) fajnie mieć takie coś mam takie coś na stronce (wystarczy ściągnąć aktualizację, która jest robiona co 1,3 godz)
A taki program z forum by załatwił sprawę wchodzenia na stronke - wiem, wiem nie o to ci chodzi :)))))))
Ale przypomniał mi się mój pomysł.

Pozostało 580 znaków

2002-03-17 09:51
0

Wiec chodzi Ci o odznaczanie, ktore tematy zostaly juz przez Ciebie przeczytane,
a ktore, nie tak? Przyznam sie, ze to jest pewien problem, bo teraz zasda dzialania
jest nastepujaca: na Twoim komputerze po kazdym wejsciu na strone zostaje ustawione
cookie z data wejscia. Nastepnie podczas otwierania strony data z cookie zostaje
odczytana i porownana z data napisania postu lub ostatniej jego modyfikacji.
Jednak ponowne odswiezenie strony jest przez program zliczane jako kolejne
wejscie wiec... zrobilem tak, ze podczas wyswietlania tematow na forum jako
"nowe" zostaja odznaczone rowniez te, ktore zostaly napisane 70,000 milisekund
wczesniej od daty Twojej ostatniej wizyty :)

Jezeli ktos ma inne propozycje odznaczania tego to chetnie ich wyslucham - prosze
bardzo. Mozna by bylo zrobic cos takiego, ze w przypadku zalogowanych uzytkownikow
na serwerze sa zapisywane w bazie danych posty, ktore juz odwiedzil i na tej
podstawie odznaczac tematy lecz tutaj boje sie duzego rozmiaru takiej bazy
danych oraz dluzszego czasu potrzebnego na wyswietlenie tematow. Teraz ten czas
i tak nie jest krotki gdyz wynosi z 10 sek. mimo zastosowania QuickSort'a... :(--Pozdrawiam!
Adam Boduch
www.4programmers.net

Pozostało 580 znaków

2002-03-17 13:04
Imperior
0

W sumie to jest główny powód dla którego chce programik :)

Ale powiedz mi jedno Adamie - Czy nie można byłoby zostawić cookie dla każdego topicu?
Wtedy dopiero jak wejdziesz na topic byłaby notka o takim zajściu... Aha wiem...
Główna strona forum musiałaby wszystkie cookie odczytać, porównać...
Chociaż... Już sam nie wiem, ODPISZ KONIECZNIE--Delphi 6
Pozdrowienia,
Imperior

Pozostało 580 znaków

2002-03-17 14:30
0

Imperior w dniu 17.3.2002 13:4 napisal:
W sumie to jest główny powód dla którego chce programik :)
&gt
&gtAle powiedz mi jedno Adamie - Czy nie można byłoby zostawić cookie dla każdego topicu?
&gtWtedy dopiero jak wejdziesz na topic byłaby notka o takim zajściu... Aha wiem...
&gtGłówna strona forum musiałaby wszystkie cookie odczytać, porównać...
&gtChociaż... Już sam nie wiem, ODPISZ KONIECZNIE
&gt

Nie mozna gdyz jest organiczenie co do wysylanych cookie z jednej domeny. JEst takze ograniczenie co do wielkosci danych zawartych w ciastku.--Pozdrawiam!
Adam Boduch
www.4programmers.net

Pozostało 580 znaków

2002-03-17 15:10
Imperior
0

Przestały mi smakować te ciastka.
Fuj!!!--Delphi 6
Pozdrowienia,
Imperior

Pozostało 580 znaków

Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0