Virusy w delphi

0

Zrobiłemn wirusa. Prosty, brak procedur destrukcyjnych. i AntiVir, twierdzi że to prawdeziwy vir, co robić?
--Delphi 2 , 6 i 5
&ltbr&gtCiekawe pomysły i poszukiwanie rozwiązań.

0

Osadnik napisal:

co robić?

zajac sie pisaniem porzytecznych programow---=-=[ Delphi 3, 6 ]=-=-
-=-=-==[ LKS ]==-=-=-
-=[ [email protected] ]=-

0

Wikszosc programow antyvirusowych, potrafi wykrywac pliki podejzane o bycie wirusami, nie wiem jak dokladnie to sie odbywa ale pewnie sa jakies harakterystyczne znaczniki w takich plikach i na podstawie tego mozliwa jest ich identyfikacja

0

skora antivir go rozpoznaje, to znaczy, że zawiera kod uzyty w innym wirusie, napisz jeszcze raz, albo sprawdzaj która procka powoduje rozpoznania, usuwając je pokolei
--Spin
&ltbr&gt(Delphi 5 Enterprise)

0

Spin napisał:
...albo sprawdzaj która procka powoduje rozpoznania, usuwając je pokolei

:D :D :D no to niezle - a jak jakis virus bedzie mial ok 50 procek... ?? (moze przesadam z iloscia ale...)
--Ozyrys Pozdrawiam {hello}
Delphi 6

0

Osadniku: wyslij mi zrodla jak mozesz [email protected] :)

Pozdrawiam {hello} --LSD - Discover The New Way Of Thinking

0

Hmm... a jesteś pewien że on nie zawiera wirusa?
Bo jeśli wykrywa go we wszystkich exekach to się nie dziw, i zapoznaj z panem mgr. ;-)

0

Wirusy najelpiej pisać w Assemblerze, a nie w Delphi.--Denver

0

Denver napisał:
Wirusy najelpiej pisać w Assemblerze, a nie w Delphi.

To napisz mi w assemblerze trojana :) DZIEKI! (a I love you w czym był robiony pod wind'a w VisualBasicu) to, w czym bedzie robiony wirus to nie ma znaczenia byle był dobry, chociaż nie popieram bo już mi niejeden projekt zjadło :( wrrrrrrr

0

OnoMaTO napisał:
Denver napisał:
&gtWirusy najelpiej pisać w Assemblerze, a nie w Delphi.
&gt
&gt
&gtTo napisz mi w assemblerze trojana :) DZIEKI! (a I love you w czym był robiony pod wind'a w VisualBasicu) to, w czym bedzie robiony wirus to nie ma znaczenia byle był dobry, chociaż nie popieram bo już mi niejeden projekt zjadło :( wrrrrrrr

Taaak. To napisz sobie wirusa w np. Delphi, który zajmuje tyle samo miejsca, co napisany w Assemblerze, który np. kasuje tablicę partycji co któryś dzień. Życzę powodzenia... :-)--Denver

0

&gtTaaak. To napisz sobie wirusa w np. Delphi, który zajmuje tyle samo miejsca, co napisany w Assemblerze, który np. kasuje tablicę partycji co któryś dzień. Życzę powodzenia... :-)

Te, ale nie zchodź z tematu mnie nie chodzi o to pod jakim językiem wirus czy nawet zwykły program ile zajmuje czy więcej czy mniej...To jasne, że więcej pod Delphi...tu nie odkryłeś niczego...chodzi o to, że pod Assemblerem nie da rady zrobić wszystkiego (tzn. da, ale ile trzeba by było pisać...) {brawo}

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1