folder aplikacji

0

co mam zrobic, aby otrzymac sciezke folderu (nie do samej aplikacji!) w ktorym znajduje sie moj program? delphi.--Vroc

0

Na jakiej jabłoni rośnie jabłko ??????? tak to wg mnie wytłumaczyłeś....

wytłumacz o co ci biega?

np. twoja aplikacja ma ścieżkę C:\program\mojprogram\project1.exe. To chcesz same "C:\program\mojprogram\" czy coś innego??????

0

popatrz pare postow nizej !!!!!!!!
Label1.Caption := ExtractFileDir(ParamStr(0));---=-=[ Delphi 3, 6 ]=-=-
-=-=-==[ LKS ]==-=-=-
-=[ [email protected] ]=-

0

jezeli dobrze cie zrozumialem to mozesz to zrobic tak:

var
sciezkafolderu, sciezkapliku : String;
begin
sciezkapliku:=application.Exename
sciezkafolderu:=ExtractFilePath(sciezkapliku);
{
no i tyle sa tez inne funkcje z tego typu:
extractFileDir - pytanie o pełną ścieżkę katalogów bez określania napędu i nazwy pliku, ExtractFileDrive - pytanie o napęd dyskowy, ExtractFileExt - pytanie o roszerzenie pliku, ExtractFileName - pytanie o nazwę pliku, ExtractFilePath - pytanie o pełną ścieżkę z napędęm, ale bez nazwy }

end;
Mam nadzieje ze mnie zrozumiales :-) --pozdrawiam PEDROS {hello}
Delphi6

0

jenki Pedreo. ZIOMBER: a inni to jakos zrozumieli...--Vroc

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0