FILM

0

Jak wyświetlic film na formie ,aby po naciśnięciu buttona Od razu się włączył?

0

Użyj komponentu MediaPlayer :)

0

O ile dobrze pamietam to bedzie jakos tak [pisze z glowy] Wstaw TMediaplayer i ustaw jego Visible na False, i dodaj jesce buttona :)

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
MediaPlayer1.FileName:='C:\JakisPlik.avi';
MediaPlayer1.Open;
MediaPlayer1.DisplayRect:=Rect(0,0,Form1.CLientWidth,Form1.ClientHeight);
MediaPlayer1.Play;
end;

Jakos tak by to bylo. Moze byc cos zle bo juz dawnooo temu nie uzywalem mediaplayera ;) --sys:> logout....

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0