Biblioteka DLL i informacje w niej zawarte...

0

Jak w Dll-ce umieścić (może za pomocą zmiennych) np. serial number do programu, żeby program sprawdzał na podstawie informacji z Dll-ki, czy numer jest prawidłowy?
Jak w Dll-ce umieścic wiecej takich informacji i móc je w każdym czasie sprawdzić lub odczytać?

Za pomoc z góry dziękuję... :) {hello} --Pozdrawiam

Pracuję w Delphi 6

0

mozesz w DLL umiescic funkcje np

function Serial :PChar, stdcall;
begin
Result:='234-def-1253';
end;

czy cos w tym rodzaju.

mozna tez w DLL zamieszczac zasoby przez {$R plikzasobow.res}
zwroc uwage jednak, ze dostep do tych zasobow odbywa sie przez uchwyt czyli handle. Musisz wiec znac uchwyt dll-u, innymi slowy, musisz zaladowac ja dynamicznie.--Pawel

Delphi6

0

pq napisał:

&gt
&gtfunction Serial :PChar, stdcall;
&gt

sorry, moj blad i jeszcze geba weszla
powinoo byc function Serial [dwukropek] PChar; stdcall;--Pawel

Delphi6

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1