Upychanie obrazkow

0

W jaki sposob upchnac 100 obrazkow JPG (kazdy zajmuje srednio 67 kilo) do programu w Delphi, tak zeby powstala taka przegladarka, ktora mozna by te obrazki ogladac... Kiedy proboje to zrobic to wyskakuje mi blad ze jest za malo pamieci... Czy ktos moze mi pomóc?? {glowa} --Delphi 6, Pascal

----====Pozdrawiam @LL====----
------====== RFL ======------
--==[ [email protected] ]==--

0

Nie wiem, czemu Ci sie wywala, to przeciez malo pamieci.

Jak zrobilem tak:

type
TObrazek= array [0..80000] of byte;

var
Form1: TForm1;
Obrazki: array of TObrazek;

implementation

{$R *.dfm}

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
SetLength(Obrazki, 100);
end;

procedure TForm1.Button2Click(Sender: TObject);
begin
Obrazki:=nil;
end;

i działało bez problemu...
--Pawel

Delphi6

0

Dzieki !!!!! {brawo} {brawo} {brawo} Ja robilem to zupełnie inaczej i nie dzialalo... --Delphi 6, Pascal

----====Pozdrawiam @LL====----
------====== RFL ======------
--==[ [email protected] ]==--

0

Wiesz, nie wiem czy ta metoda bedzie dobra dla Twoich zastosowan (JPG). Chcialem tylko pokazac, ze zaalokowanie 100* 80 000 bajtow moze dzialac.--Pawel

Delphi6

0

Wiesz co... jednak nie o to mi chodzilo... Chce zrobic tak zeby obrazki byly caly czas w programie, a nie zeby sie ladowaly z jakiegos folderu...--Delphi 6, Pascal

----====Pozdrawiam @LL====----
------====== RFL ======------
--==[ [email protected] ]==--

0

RFL napisał:
Wiesz co... jednak nie o to mi chodzilo... Chce zrobic tak zeby obrazki byly caly czas w programie, a nie zeby sie ladowaly z jakiegos folderu...
&gt

Jako zasoby?--Pawel

Delphi6

0

Dobra juz sobie poradzilem: przeczytalem jeden z artukuluw z tej strony :-) --Delphi 6, Pascal

----====Pozdrawiam @LL====----
------====== RFL ======------
--==[ [email protected] ]==--

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1