Screen ze stronki

0

Hmm...
Wie ktos moze jak zrobic funkcje, ktora bedzie wykonywala screenshot strony, ktorej adres bedzie podany w parametrze ?

0

Dosc prymitywna metoda, ale zawsze:
jesli pracujesz w jezyku wysokiego poziomu wczytujesz do jakiegos komponentu strone (w Delphi np. TWebBrowser), wrzucasz to na full screen, robisz na beszczela PrintScreen i zapisujesz to do pliku.

0

Zapomnialem dodac, ze chodzi mi o jezyk php :-/

// życzę miłego, udanego i szybkiego napisania parsera html - ŁF

0

wrzucasz to na full screen, robisz na beszczela PrintScreen i zapisujesz to do pliku.

gorzej jak strona jest dłuższa niż ekran...

0

gorzej jak strona jest dłuższa niż ekran...

Wystarczy jak zapisze tylko to co jest na ekranie ... Nie wiem czy kojarzycie taka wyszukiwarke (nie pamietam adresu), gdzie po dodaniu strony, automatycznie generowany jest screen stronki ... chodzi mi o ten sam efekt ...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0