Zapis Filmu ze stronki (flash)

Odpowiedz Nowy wątek
2006-02-24 18:29

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 1 rok temu

0

Witam [green]

http://nikewomen.nike.com/nik[...]#,pl,22,;contents;downloads,0

moze smieszne ale jakos nie daje z tym rady :P chodzi o to ze z tej stronki ^^^ chce zapisac sobie filmiki jakie tam leca. Jak to uczynic [diabel] jakim programikiem ?? bo zabawa np fraps'em jest nieco smieszna ... musi byc na to jakis lepszy sposob :)

Dzieki za rady :)


30.03.2011 :) na świat przyszły Ala i Natalka :*

Pozostało 580 znaków

2006-02-24 18:36

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 1 rok temu

0

otwórz stronkę, póść jakiś film i zajrzyj (w trakcie odtwarzania filmu) do folderu z tymczasowymi plikami przeglądarki...

Pozostało 580 znaków

2006-02-24 18:50

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 1 rok temu

0

Hmm to chyba na IE tylko zadziala bo w FF mam "dziwne pliczki" i nie wiem czy to te bo najwiekszy jaki mam to 3MB :/


30.03.2011 :) na świat przyszły Ala i Natalka :*

Pozostało 580 znaków

2006-02-24 19:01

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 11 lat temu

0

zainstaluj w FF plugin Download Embedded

Pozostało 580 znaków

2006-02-24 19:15

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 1 rok temu

0

OK niby wiekoszc chwali sobie to rozszezenie ... ale nie dziala jakos na 1.5.0.1 tzn jest wersja pod FF ale nie dziala poprawnie :(

Mozesz powiedziec jak zapisujesz te stronki moze robie cos zle :/

[edit]
no fajnie dziala ta wtyczka ale nie na wszystkich stronak ale na tej nie [glowa] ;(


30.03.2011 :) na świat przyszły Ala i Natalka :*

Pozostało 580 znaków

2006-02-25 08:00

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 11 lat temu

0

aby zainstalować plugin na najnowszej wersji FF zmień rozszerzenie pluginu na zip rozpakuj archiwum, otwórz plik install.rdf, zmień
<em:maxversion>1.5</em:maxVersion> na
<em:maxversion>1.5+</em:maxVersion>

skompresuj ponownie wszystko zipem, zmień rozszerzenie na xpi
i otwórz ten plik w FF (kliknij dwa razy na plik i wybierz z listy FF)

Pozostało 580 znaków

2006-02-25 12:21

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 1 rok temu

0
mad.luk napisał(a)

aby zainstalować plugin na najnowszej wersji FF

Znalazlem wersje dzialajaca poprawnie z FF 1.5+

https://addons.mozilla.org/ex[...]plication=firefox&id=1993

Ale i tak nie moge zapisac tej stronki co chce :[ [glowa]

moze ktos ma inne pomysly albo wie skad pobarac te filmiki [???] [green]


30.03.2011 :) na świat przyszły Ala i Natalka :*

Pozostało 580 znaków

2006-02-25 12:28

Rejestracja: 18 lat temu

Ostatnio: 3 lata temu

0

A nie wystarczy spojrzec w zrodlo strony i poszukac plikow .swf a potem
wget http://link.do.strony/plik.swf
?

Zamiast wget mozna uzyc jakiegos innego pobieracza plikow z internetu :>


Pozostało 580 znaków

2006-02-25 15:40

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 1 rok temu

0

Heheh to bylo pierwsze co zrobilem pobralem wszystkie pliczki *.js no ale nie jestem tak dobry i nie wiem jak pobrac to :/

Chyba to dziala na zasadzie ze Flash (cala stronka menu etc) a filmik jest pobierany z jakiegos inneo serwera / folderu np. .wmv / .mov

jak chcecie to macie pliczki :P


30.03.2011 :) na świat przyszły Ala i Natalka :*

Pozostało 580 znaków

2006-02-26 13:21

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 1 rok temu

0

Właśnie mi teraz przyszło do głowy (jak opaliłem flash'a 8), że ten filmik może być zapisany jako plik typu FLV (format Macromedii) i może być jakoś includowany w samym player'ze co oznacz, że trzeba by było popatrzeć na żródła flashowe stronki... Co jest ciężkie do zrobienia...

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0