Silnik activiti

Odpowiedz Nowy wątek
2014-12-26 17:48
0

Hej. Nie jestem pewny czy w dobrym dziale piszę, ale wydaje mi się że ten najbardziej odpowiada tematyce. Próbuję stworzyć nowy proces ale zwraca mi null-a :
ProcessEngine processEngine = ProcessEngines.getDefaultProcessEngine();
RepositoryService repositoryService = processEngine.getRepositoryService();

processEngine jest null-em. Miał ktoś kiedyś styczność z tym silnikiem i wie jaki może być powód ?

Pozostało 580 znaków

2014-12-26 17:59
0

A coś więcej? Gdzie to uruchamiasz? Jak konfigurujesz? Bo jeśli np. konfigurujesz to przez IoC (Springowe albo CDI) to musisz z kontenera wyciągać sobie process engine.


Masz problem? Pisz na forum, nie do mnie. Nie masz problemów? Kup komputer...

Pozostało 580 znaków

2014-12-27 00:16
Pijany Mleczarz
0

Nie wstrzykuję tego poprzez CDI. Jest to klasa importowana z biblioteki. Dołączyłem zależność (dependency) do konfiguracji mavenowej i dodałem konkretny import który umożliwia korzystanie z ProcessEngines. Moje zamierzenie jest takie, że chcę utworzyć podstawowy proces za pomocą tej metody, później poustawiać zmienne typu jego nazwa itp. Następnie na na tym procesie odpalić modeler aby można było go zamodelować.

Pozostało 580 znaków

2014-12-27 02:45
0

Nie do końca o to pytam. To jest jakaś aplikacja standalone to co próbujesz pisać?


Masz problem? Pisz na forum, nie do mnie. Nie masz problemów? Kup komputer...

Pozostało 580 znaków

2014-12-27 11:00
0

aplikacja standalone to szerokie pojęcie. Aplikacja jest aplikacją web-ową napisaną w java-ee i uruchomiona na serwerze jboss 4.2 GE. Budowanie aplikacji przebiega za pomocą maven-a, struktura projektu opiera się na EJB. Czy o to chodziło ?? :)

Pozostało 580 znaków

2014-12-27 19:59
0

Tak o to. Bo to znaczy że Activiti ci startuje automatycznie przy starcie serwera aplikacyjnego w takim razie? Przeczytałeś to: http://www.activiti.org/userguide/ ? W szczególnosci całą konfigurację? Bo odnosze wrażenie że nie...


Masz problem? Pisz na forum, nie do mnie. Nie masz problemów? Kup komputer...
edytowany 1x, ostatnio: Shalom, 2014-12-27 19:59

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0