Wątek zablokowany 2015-01-26 17:21 przez dzek69.

dobry hosting

0

znacie jakiś dobry hosting darmowy lub tani? i żeby był bez reklam

0

ovhost.pl
niedługo zaczynam trzeci rok z nimi, tani, sporo dają w zamian, pięknie działa, bok bardzo dobry. nazwą się nie sugeruj, kiedyś mieli serwery w ovh, dziś stoją w krdc.
ach, ich strona to chaos, bo ich ktoś tam przejął w międzyczasie (chyba to nawet krdc w ogóle), większość linków prowadzi do zewnętrznych stron. Ale jak już dojdziesz jak tam zamówić hosting - to będzie git.

....
choć mam dziwne wrażenie, że liczysz na hosting za dychę.
też kiedyś kombinowałem. hosting za darmo jest użyteczny jak chcesz się pouczyć php. jeżeli już potrzebujesz czegoś "bez reklam" - to sugeruje, że chcesz wystawić coś konkretnego. żaden darmowy hosting się nie nadaje na coś konkretnego.

0

Ja dosyć długo korzystam z usług www.linuxpl.com. Wszystko śmiga aż miło.
Co mnie najbardziej cieszy to brak ograniczeń na ilość baz MySQL, kont FTP czy domen no i oczywiście dostęp SSH ;)

Nie będę się rozpisywał co i jak, bo sam możesz przeczytać to wszystko.
Powodzenia w szukaniu.

0

Po co chwalicie się płatnymi usługami, skoro autor pytał o darmowe? Ja też szukałem długo, bardzo długo i chyba najlepszy to 000.webhost.com:

  • 1.5 GB miejsca na serwerze (w darmowych taki limit praktycznie sie nie zdarza)
  • możliwość podpięcia nielimitowanej liczby własnych domen
  • brak jakichkolwiek reklam
  • php (z wyłączonym safe mode), cron, curl, gd, pear
  • email pop3/imap/webmail

I wiele więcej. Jestem pewien, że dają znacznie lepsze warunki, niż niektóre polskie hostingi za które radośnie płacicie... no ale cóż..

0
othello napisał(a)

Po co chwalicie się płatnymi usługami, skoro autor pytał o darmowe? Ja też szukałem długo, bardzo długo i chyba najlepszy to 000.webhost.com:

  • 1.5 GB miejsca na serwerze (w darmowych taki limit praktycznie sie nie zdarza)
  • możliwość podpięcia nielimitowanej liczby własnych domen
  • brak jakichkolwiek reklam
  • php (z wyłączonym safe mode), cron, curl, gd, pear
  • email pop3/imap/webmail

I wiele więcej. Jestem pewien, że dają znacznie lepsze warunki, niż niektóre polskie hostingi za które radośnie płacicie... no ale cóż..

Kolega ma racje "www.000webhost.com"

Tyle że nie dopisał...

konto (aktywacje musisz czekać ok 72H) musi zostać zaakceptowane przez Admina
Transfer ok ale przesył między serwerami jest dość utrudniony (strasznie ciężko wysłać pliki)
Nie wszystkim aktywują konta na tym ze względu że w większości to USA to używa
Zabronione ZIP, RAR, EXE

Czasem serw wysiada.

Powiem tak:

Serwer jako darmowy jest w miarę dobry ale jeżeli chcesz mieć faktycznie coś co Ci stronkę utrzyma to naprawdę warto zapłacić i już koniec z takimi problemami.

POzdrawiam

0

Z powyższą opinią nie do końca się zgodzę. Warto płacic za serwer gdy utrzymuje się taki serwis jak 4programmers.net. Kupowanie serwera i domeny w celu wystawienia na nim strony typu mojazajebistastronadomowa.pl, która ma 10 odsłon na miesiąc (w tym 9 odsłon samego autora) to raczej głupota...

konto (aktywacje musisz czekać ok 72H) musi zostać zaakceptowane przez Admina. Nie wszystkim aktywują konta na tym ze względu że w większości to USA to używa

Mi nie zdarzyło się żeby nie zaakceptowali, a mam tam 3 konta

Transfer ok ale przesył między serwerami jest dość utrudniony (strasznie ciężko wysłać pliki)

Fakt, upload przez ftp to w porywach maksymalnie fo 100 kB/s no ale cóż..

Zabronione ZIP, RAR, EXE

Nie wiem, byc może - nie sprawdzałem.

0

Jeżeli chodzi o www.000webhost.com to rzeczywiście jest to chyba najlepszy darmowy hosting. Jednak transfer jest słabiutki, strony ładują się zauważalnie długo.

Ze swojej strony mogę polecić App Engine. Oczywiście nie jest to typowy hosting PHP ale chmura z możliwością umieszczenia aplikacji Python lub Java lub innym języku kompatybilnym z JVM (Scala, Clojure, Groovy itd.). Brakuje relacyjnej bazy danych, w zamian mamy dostęp do Datastore czyli płaskiej, skalowalnej struktury bez joinów. Darmowa quota wystarcza wg Google na 5 milionów odsłoń miesięcznie, więc starczy nawet na mały startup.

0

Ja korzystam z Friko, ale trochę nie leży mi umieszczanie linków do servisów hostingowych bo nie można umieszczać na serverze plików *.exe :( Nie polecam. Nie mniej jednak, jeżeli nie zależy komuś na tych plikach wykonywalnych to jest bardzo dobry.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1