Napisy do filmów == przerabianie

Odpowiedz Nowy wątek
2006-09-10 19:27
0

Mam taki kod (wersja pierwsza, pisałem jakieś 30 minut więc się nie doczepiajcie):

INDEX.php:
<? 
session_start();
require_once('napisytopl.php');
$var=<<<htmlcode
<form name="form1" method="post" action="index.php?action=Send" enctype="multipart/form-data"><br>
<p><pre>Nazwa Pliku:    </pre><input name="upload_filename" type="file" id="upload_filename"></p>
<input type="submit" name="Submit2" value="Wyslij"><br>
</form>
htmlcode;
if(isset($_SESSION['msgc'])) {
unset($_SESSION['msgc']);
unset($_GET['action']);
$vr=$var;
$message=$_SESSION['msg'];
$var=<<<htmlcode
<div align="center" style="display:block;border: solid 2px #000000; background-color:#FFFF88;"><font face="Arial, Helvetica, sans-serif" pointsize="8px">$message</font></div>
$vr
htmlcode;
echo $var;
exit();
};
function gomsg($parameter) {
    $_SESSION['msgc']=true; 
    $_SESSION['msg']=$parameter;
    header("refresh: 0;URL=index.php");
    exit();
};
if(isset($_GET['action'])){
$tmpname=$_FILES['upload_filename']['tmp_name'];
$var=explode(" ",date("r"));
$godz=explode(":",$var[4]);
$realname=$var[1].$var[2].$var[3].'.'.$godz[0].$godz[1].$godz[2].'.'.Rand_tekst(16).'.txt';
$directory="C:/serwer/srver/napisy/";
$filepath=$directory.$realname;
    $ext=strtolower(substr($realname,-4));
if($ext=='.txt') $exttype='text';
    if (empty($_FILES['upload_filename']['name'])) gomsg("Nazwa pliku nie została podana!");
    if ($exttype<>'text') gomsg('Możesz przerabiać jedynie napisy do filmów o rozszerzeniu txt');
    if (move_uploaded_file($tmpname,$filepath)) {
przerabiaj($realname);
} else gomsg("Plik nie zostal zamieszczony");
};
echo $var;
?>
napisytopl.php
<?
  function Rand_tekst($dlugosc)
  {
   $slowo='';
   $znaki = "qwertyuiopasdfghjklzxcvbnm0123456789";
   for($i=0;$i<$dlugosc;$i++)
   {
     $slowo .= $znaki{rand(0,strlen($znaki))};
   }
   return $slowo;
  }
function PLTOENG($str) {
$PL = array('ę','ó','ą','ś','ż','ź','ć','ń','ł');
$BIGPL = array('Ę','Ó','Ą','Ś','Ż','Ź','Ć','Ń','Ł');
$ENG  = array('e','o','a','s','z','z','c','n','l');
$BIGENG  = array('E','O','A','S','Z','Z','C','N','L');
$str = str_replace($PL, $ENG, $str);
$str = str_replace($BIGPL, $BIGENG, $str);
$str = str_replace('/', '', $str);
return $str;
};
function przerabiaj($nazwanowegopliku){
$baza = $nazwanowegopliku;    
$plik = file($baza);
$nowyplik = fopen('NOPL'.$nazwanowegopliku, "a");
$bazan='NOPL'.$nazwanowegopliku;

foreach($plik as $file){
$napis=PLTOENG($file);
fputs($nowyplik , $napis);
};
fclose($nowyplik);
gomsg('Twój plik został przerobiony poprawnie! Oto adres url do niego: <a href="'.$bazan.'">'.$bazan.'</a>');
};
?>

Potrzebuje informacji na temat jak zrobić dodatkowo konwersję napisów z formatu:

{00000}{11111} Napis1
{11112}{22222} Napis2
{22223}{33333} Napis3

na format SubRip.


Stopki brak.

Pozostało 580 znaków

2006-09-10 20:41
nav
0

a w czym problem? Napisaniu kodu?
{klatka:start}{klatka:koniec} tresc
klatka<->sekunda - potrzebujesz frame rate filmu.


utf-8 rlz! ٩(ಥ_ಥ)۶

Pozostało 580 znaków

2006-09-10 22:16
0

aa już wiem jak dzięki :]
Zamknijcie ten topic


Stopki brak.

Pozostało 580 znaków

2006-09-11 02:53
0
voldenet napisał(a)

Zamknijcie ten topic
Nie [green]


Pozostało 580 znaków

2006-09-14 05:43
0

Jest jakiś skrypt albo aplet javy wyciągający fps z filmów?


Stopki brak.

Pozostało 580 znaków

2006-09-14 16:08
0

nie znam się ale podejrzewam że ta informacja jest zależna od kodeka
pytaj o fps usera - skoro większość programów do przerabiania napisów tak robi a nie wyciąga ich samemu to to musi być jakieś trudne ;)


Dwie zasady gwarantujące sukces:
1. Nigdy nie mów nikomu wszystkiego<span style="color: white">

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0