[js]dom a childNodes

0

Mam sobie linie:

var m = document.getElementsByTagName('tr')[wiersz].childNodes[2].className=styltd;

teoretycznie powinna mi się podświetlić 3cia komórka tabeli, no bo w SPACJA końcu tablica zaczyna sie od 0. IE zmienia styl a FF nie.

Zayważyłam, że FF pobiera jako kolejne klucze 1,3,5 itd. Skolei IE 0,1,2,3,4 itd.

Czy mógłby mi ktoś to wytłumaczyć?

0
dragon1985 napisał(a)

Czy mógłby mi ktoś to wytłumaczyć?

To dla tego bo childNodes to wszystkie dzieci, IE jako childNodes rozumie chyba jedynie elemnty html ELEMENT_NODE (tagi) a FF tak jak powinno byc wszystkie elementy czyli jesli masz gdzies spacje albo znak konca wiersza przed TD to jest dodatkowy TEXT_NODE w tablicy...

Lepiej bedzie tak:

var trs = document.getElementsByTagName('tr');
var tds = trs[wiersz].getElementsByTagName('td');
tds[2].className = styltd;
0

wielkie dzięki na to bym nie wpadła nigdy chyba o_0 wielkie dzięki naprawde!

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1