Wyrazenie regularne - cos w stylu BBCode

0

Potrzebuje zbudowac mechanizm, ktory zamieni mi:

[abc="jakis dowolny tekst ze spacjami"]inny_tekst[/abc]

na:

<abc title="jakis dowolny tekst ze spacjami">inny_test</abc>

Metoda prob i bledow staralem sie to zrobic w oparciu o f-cje BBURL bodajze z Coyote, ale padlem i juz nie powstane chyba ;).

0
$tekst = preg_replace('#\[abc="(.*?)"](.*?)\[/abc]#si','<abc="\\1">\\2</abc>',$teskt);
0
maniek_2 napisał(a)
$tekst = preg_replace('#\[abc="(.*?)"](.*?)\[/abc]#si','<abc="\\1">\\2</abc>',$teskt);
$tekst = preg_replace('#\[abc="(.+?)"](.+?)\[\/abc\]#i','<abc="\1">\2</abc>',$teskt);

Mala poprawka

//w kazdym razie idea dzialania jest, drobne bledy sam sobie popoprawia

0
Wolverine napisał(a)
maniek_2 napisał(a)
$tekst = preg_replace('#\[abc="(.*?)"](.*?)\[/abc]#si','<abc="\\1">\\2</abc>',$teskt);
$tekst = preg_replace('#\[abc="(.+?)"](.+?)\[\/abc\]#i','<abc="\1">\2</abc>',$teskt);

Mala poprawka

To tutaj tez mala poprawka:

$tekst = preg_replace('#\[abc="(.+?)"](.+?)\[\/abc\]#i','<abc="\1">\2</abc>',$tekst);

:D

0

Blad ze nie zalogowany:

Nie trzeba slash poddawac backhlashem gdy zakanczasz innymi znacznikami: ## ;)

0

Jestescie najlepsi [soczek]

// btw, zapomnieliscie o title=, ale to juz dolutowalem :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1