System zgłaszania błędów [coś jak nasza BugLista]

0

Hej - w sumie nie wiadomo jaki dział wybrać...

Potrzebuję prostego systemu w PHP/MySQL do zgłaszania problemów. Bardzo by mi pasowała nasza Kojotowa BugLista, ale jest tak silnie powiązana z całym systemem, że trzeba na serwer wrzucić 80% Kojota i tyle samo tabel :/

Poobcinałem nieco zależności, ale przez to mam pewne problemy z logowaniem etc... Niestety, nie mam czasu aby zrobić z tego mały i funkcjonalny pakiet.

Ważne, aby można było zgłaszać usterki (autor + temat + opis) oraz aby wybrana grupa ludzi (developerzy) mogła ustawiać statusy (naprawiono, na cvs, odrzucono etc.). Musi być też system komentarzy.

Jeśli ktoś ma namiar na coś takiego to będę zobowiązany. W wolnych chwilach może pobawię się naszą BugListą, ale do tego czasu muszę coś mieć.

[dopisane]
póki co znalazlem jakiś ruski system http://ftp.citkit.ru/pub/sourceforge/b/bu/buglist/?M=D - testuję...
wynik testów: lipa na maxa jakaś :/

0

Może to?

http://sourceforge.net/projects/buglist/

nie sprawdzałem jak działa

0

To to samo ruskie coś.. dziwne jest [pomijam już CSS jak strona nastolatki]

0
Gorion napisał(a)

http://sourceforge.net/projects/bugs-bug-genie/
Ten jest fajny, ale ma irytujące błędy i niepotrzebnie zamotany interfejs dodawania bugów.

Ostatecznie wybrałem propozycję Kapustki - idealnie mi pasuje.
Co więcej - jest po polsku a to ważne dla użytkowników zgłaszających.

Dzięki chłopaki! :)

0

http://www.phparena.net/downloads/pafiledb.php?action=file&id=32

Jakby ktoś szukał kiedyś i nic z tego by mu nie odpowiadało, jest jeszcze taki skrypcik. W sumie, dość popularny ale warto, żeby i tu był wylistowany :-)

0

To ja jescze wspomnę o tym, że Mantis to wielka kobyła i wiele osób poleca jako znacznie mniejszy Flyspray (http://flyspray.rocks.cc/).

0
Ktos napisał(a)

To ja jescze wspomnę o tym, że Mantis to wielka kobyła i wiele osób poleca jako znacznie mniejszy Flyspray (http://flyspray.rocks.cc/).

Dzieki, mantis wydaje sie dosyc prosty ale dla mnie zdecydowanie za duzy jako pakiet. Przetestuje :).

// edit: dobry towar. Polecam

0

Chciałem sprawdzić tego flyspray, ale brakowału mu jakiś plików adodb - no dobra - porzegrałem je z mantisa i znów jakieś błędy i nic - ogólnie koleś olał sprawę przygotowania paczuszki - zostaję przy mantis - ale dzięki w imieniu swoim i następnych szukających :)

0
Marooned napisał(a)

Chciałem sprawdzić tego flyspray, ale brakowału mu jakiś plików adodb

Ciezko mi uwierzyc, bys akurat Ty nie wiedzial co to adodb, wiec to "jakis" pomine ;). Tez sie zastanawialem, czemu nie ma tego w paczce, ale dzieki temu nie musza wychodzic nowe wersje Flyspraya zawsze wtedy, gdy adodb wypuszcza nowa dystrybucje po np. znalezionym bledzie krytycznym.

  1. Wpierw dostalem blad ze nie ma adodb. Sciagnalem z SF najnowsza paczke i przegralem do odpowiedniego folderu - ruszylo.
  2. Potem blad o prawa dostepu. Chmod gdzie trzeba i smiga.

Smieszne, bo mnie wlasnie instalacja Mantisa zgiela w pol :D.

0
roSzi napisał(a)

Ciezko mi uwierzyc, bys akurat Ty nie wiedzial co to adodb, wiec to "jakis" pomine ;).
Przeca nie jestem wszechwiedzący :)
Nie spotkałem się z tym wcześniej - ale jak rzuciłem w pracy, że zainstalowałem mantisa to usłyszałem, że dobry wybór :>

A mantisa instalowałem w pół minuty [green]

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1