[JS] Schowek i FF

0

Jak skopiować tekst do schowka w firefoxie. To co mam dzilaa tylko do IE

function copy(t) { 
	window.clipboardData.setData("Text",t);
	alert('Opis został skopiowany do schowka.');
}
0

bo tylko IE chyba na to pozwala i to też tylko jeśli ma to włączone w opcjach

0

W Firefoxie można włączyć tę opcję. Ale która to z pozycji w about:config, zabij mnie, nie pamiętam.

0

A nie pokazywał Ci się błąd z "Ok" i "Cancel"? Jeśli tak to po kliknięciu ok powinna otworzyć się taka stronka:

http://www.mozilla.org/editor/midasdemo/securityprefs.html

Która mówi w jaki sposób umożliwić skryptom uruchamianym pod Mozillką korzystanie ze schowka. Oczywiście wyłączone jest to ze względów bezpieczeństwa - żeby np. niepowołany skrypt nie ściągnął czegoś ważnego ze schowka.

Jeśli dalej nie będzie działać to polecam wyszukać/napisać inny skrypt.

Ps. Pamiętaj, że trzeba tam dodać adres stronki, której chcesz dać dostęp do korzystania ze schowka!

0
Adamo napisał(a)

bo tylko IE chyba na to pozwala i to też tylko jeśli ma to włączone w opcjach

Nie tylko IE.
http://www.krikkit.net/howto_javascript_copy_clipboard.html

Pozdro

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1