Specyficzny zapis z pominięciem znaku \"\\\"

0

Do rzeczy:
Moj skrypt zapisuje tak:

print ("<FONT COLOR=&quot#993300&quot&gt Nr wpisu:&lt/font>");

Tak to wyglada w pliku .php
print ("<FONT COLOR=&quot#993300&quot&gt Nr wpisu:&lt/font>");

a po zapisie do pliku .txt otrzymuje cos takiego:

<FONT COLOR=\"#993300\"> Nr wpisu:</font>

i za zadne skarby świtat nie mogę sie pozbyć "</b>"
tego znaku.Próbowałem juz naprawdę wielu kombinacji i nic ,szukałem tez na forum i tez nic. Jeśli temat był -po prostu go nie znalazłem.

Za wszelką rade bardzo dziekuje.

0

a w jaki sposób to zapisujesz ? co to za funkcja print ? ona zapisuje do pliku coś, bo nie wiedziałem :) może zobacz polecenie stripslashes('tekst');

może tekst też nie bierz w cudzysłów " tylko ' albo skorzystaj z echo a nie print, chociaż dalej nie wiem o co chodzi, zapisujesz to do pliku ? to może zapisuj normalnie przez fputs chociażby

0
<?
	
	$CatalogRequests = fopen("dane.txt", "a");
                $data = ereg_replace("\r\n","<br>",$data);
                include("html.php3");
	if($CatalogRequests)
	{
		fputs($CatalogRequests, "$data\n");
		fclose($CatalogRequests);
	}
?>

Za zapis jest odpowiedzialny ten fragment, a mozna prosic o pomoc w zastosowaniu stripslashes(); odnośnie tego:?

0

czytaj manual! (www.php.org jeśli sie nie mylę)

0
SławojW napisał(a)

czytaj manual! (www.php.org jeśli sie nie mylę)

http://www.php.net/manual/pl/:)

0

Nie potrafię tego zastosować,moja znajomość Php jest raczej ograniczona,próbowałem to zrobić ale bezskutecznie - dlatego prosze o pomoc,nie napisałem bo nie chciało mi się szukać -po prostu nie wiem jak to zrobic odnosnie mojego kodu?

Jesli ktos nie chce pomóc za darmo moge wpłacić małą sumę ale tylko symboliczna dla kogoś kto zechce mi pomóc.
Na przykładdzie z manuala mi nie wychodzi.

0

ale podaj więcej kodu, bo nie rozumiem jak zapisujesz do pliku funkcją print ?

gdzie się pojawiają te backslashe ? w pliku jak się go edytuje czy jak go się wyświetla innym skryptem czy gdzieś jeszcze indziej ? co dodaje te backslashe ? przenosisz jakieś zmienne metodą GET ?

0

A więc tworzę pole do którego moge wprowadzac text:

<TABLE><FORM ACTION="18-5.php3">
<TR><TD>Zapisz na dysku </TD><TD><TEXTAREA NAME="data" COLS="98" ROWS="14""></TEXTAREA></TD></TR><TR><TD></TD><TD></TD></TR>



<TR><td></td><TD><input type="reset" value="Rezygnuj"><INPUT TYPE="submit" value="Zapisz wpis"></TD></TR></FORM></TABLE><center></BODY></HTML>
<center></BODY></HTML>

Do tego pola wklejam odpowiednio wygenerowany kod i za zapis tego odpowiedzialna jest część w innym pliku:

<?
        
        $CatalogRequests = fopen("dane.txt", "a");
                $data = ereg_replace("rn","<br>",$data);
                include("html.php3");
        if($CatalogRequests)
        {
                fputs($CatalogRequests, "$data\n");
                fclose($CatalogRequests);
        }
?>

Dopiero w zapisanym pliku pojawiają się "shlesh" \Próbowałem w tej części zastosować ale jestem za mało zdolny.

Dopisane(gdzieniegdzie w tym kodzie sa sleshe ale nie wiem czemu nie są wyswietlane mimo iz zaznaczam ze to kod php.

0

no to powinno wystarczeć:

fputs($CatalogRequests, "$datan");

zamienić na:

fputs($CatalogRequests, stripslashes($data)."n");

ale dalej nie rozumiem co znaczy to print w pierwszym poście ?

^ tam też były slashe tylko znikły :(

0

BARDZO bardzo dziekuję za zrozumienie mojej ułomności.
Z chęcią postawwię dwa piwa ,jak kcesz to podaj nr K.
Jeszcze raz thx.

ps te Print ( no myslałem ze to w tamtej czesci lezy błąd -ale to było błedem hehe)

A zapraszam cie za 5 min do działu (oferta pracy -małe szybkie zlecenie)

Nie znalazłem takiego działu wiec jak podasz maila to szybko przesle co trzeba zrobić i za ile.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1