[JS] Ignorowanie dalszej części strony...

Odpowiedz Nowy wątek
2004-05-17 19:46
0

A więc tak. Jestem z JS absolutnie zielony i mam problem związany z reklamami Lycosa. Nie chodzi mi o to, żeby się ich pozbyć (wycięliby mi konto, a to nie jest miłe), ale ich automat dodający reklamę uniemożliwia wyświetlanie strony w ramce... Jest jakiś prosty sposób, by to ominąć? Doszedłem do wniosku, że zignorowanie dalszej części strony (kodu JS dodawanego przez Lycosa) pozwoliłoby ominąć ten problem chyba w najlepszy sposób... Czy ktoś jest w stanie mi pomóc? Pozdrawiam.
P.S. Dawno mnie tu nie było, ale postaram pojawiać się częściej...


Grunt to uziemienie...

Pozostało 580 znaków

2004-05-18 01:42
0

Nie testowałem, ale mam 2 pomysły:
1) (wiem, że nie o to chodzi, ale może gdzieś... tam... się przyda ;))
Schowanie dalszej części strony

2)
Może takie coś przejdzie? Czyli uznanie wszystkiego co dalej za komentarz... tylko wałek, jak w tym kodzie jest <font color="darkblue">*/</span>

<script> /*

Pozostało 580 znaków

2004-05-18 16:10
0

Hmm... Mogę sprawdzić, ale obawiam się, że nie zadziała...
Lycos dodaje na początku swoich skryptów coś takiego:
</pre></xmp></noscript>
Więc chyba nie przejdzie...

Dopisane:
Niestety, przetestowałem i nie pomaga...

Może tak. http://www.pilotmp3.prv.pl/ - moja stronka. Teraz jak otworzy się ją za pomocą Mozilli, to wszystko jest pięknie. Natomiast otworzenie jej za pomocą M$IE powoduje wykonanie jakiegoś skryptu, który ładuje stronę http://www.members.lycos.co.uk/adampilorz/index.htm "na wierzchu", tzn. nadpisując całą wyższą strukturę ramek. (target=top) :/ To z kolei uniemożliwia mi pełne uczestnictwo w programie wymiany banerów www.reklama.ut.pl.

[dopisane]
Ups... Sorki, powinno być http://www.members.lycos.co.uk/adampilorz/index.html (zapomniałem l na końcu - rzadko używam html, zazwyczaj wolę htm) Natomiast jak chodzi o to, że wszystko się ładnie otwiera, to tak - pod warunkiem, że masz jakąś porządną przeglądarkę... W M$IE nie otwiera się prawidłowo, nadpisuje całość w/w stronką...


Grunt to uziemienie...

Pozostało 580 znaków

2004-05-18 20:13
0

Ale czemu <font color="blue"><script> /*</span> nie zadziała... hmm

Może tak. http://www.pilotmp3.prv.pl/ - moja stronka.

Ładnie się wszystko otwiera - nic nie wyskakuje.

http://www.members.lycos.co.uk/adampilorz/index.htm "na wierzchu", tzn. nadpisując całą wyższą strukturę ramek.

404 - page cannot be found


Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0