Wyswietlenie w <IMG> jednego z dwóch plików

0

Mam szablon a czymś takim:

{{template "base/head" .}}


<div role="main" aria-label="{{if .IsSigned}}{{.locale.Tr "dashboard"}}{{else}}{{.locale.Tr "home"}}{{end}}" class="page-content home">

    <div class="gt-mb-5 gt-px-5">
      <div class="center">
          <img src="/assets/tree_swing_70s.jpeg" />
          <!-- <img src="/assets/tree_swing_90s.jpeg" /> --!>
       </div>
    </div>
</div>
{{template "base/footer" .}}

Szablon do gitea
Mam dwa pliki : tree_swing_70s.jpeg i tree_swing_90s.jpeg

Jak zrobić aby <img> użył w 50% przypadków tree_swing_70s.jpeg a w w 50% przypadków tree_swing_90s.jpeg ?

0

Nie rozumiem określenia - "w 50% przypadków". Co jest tym przypadkiem? Wejście na stronę? To ma działać per user czy globalnie?

Jeśli powyższe pytania nie mają znaczenia: to za każdym razem bym losował obrazek z puli dwóch dostępnych. Możesz np sprawdzać czy aktualna sekunda jest parzysta czy nie. A jeśli to ma się zmieniać za każdym odświeżeniem strony przez usera - to zapisuj jakąś flagę np w sesji, a potem zmieniaj jej wartość (w Twoim przypadku może to być 1/0)

0

zobacz, czy możesz to zrobić filtrem random:

{{ ['tree_swing_70s.jpeg', 'tree_swing_90s.jpeg'] | random}}

chociaż nie napisałeś, jakiego systemu szablonu używasz. Wygląda na "szablony Django" (aka Jinja, Twig, Nunjucks).

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1