Wątek przeniesiony 2022-12-26 11:46 z JavaScript przez Riddle.

Komponent spinner tylko do liczb dodatnich

1

Witam,

gdzie tu zamienić program, aby spinner nie pokazywał mi liczb ujemnych, tylko całkowite. Podaję poniżej kod:

<!doctype html>
<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
<meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge,chrome=1">
<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1, shrink-to-fit=no">
    <link href='http://fonts.googleapis.com/css?family=Roboto+Condensed' rel='stylesheet' type='text/css'>
    <title>Counter: jQuery Number Spinner Plugin Demos</title>
    <link href="https://www.jqueryscript.net/css/jquerysctipttop.css" rel="stylesheet" type="text/css">
    <style>
        body{
            font-family: 'Roboto Condensed';
            padding: 0;
            margin: 0;
            background-color: #eee;
        }

        h4{
            color: steelblue;
        }
        .counter {
            display: flex;
            margin-bottom: 20px;
        }

        .c1-btn,.c2-btn {
            width: 100px;
            height: 32px;
            background-color: orange;
            color: white;
            border: none;
            font-size: 14px;
            cursor: pointer;
            outline: none;
        }

        .c1-btn:hover,.c2-btn:hover{
            background-color: #db8e00;
        }

        .c1-p,.c2-p {
            color: gray;
            font-size: 16px;
        }

        .c1-span,.c2-span {
            color: green;
        }
        .container{
            margin: 150px auto;
            max-width: 960px;

        }
    </style>
</head>
<body><div id="jquery-script-menu">
<div class="jquery-script-center">
<ul>
<li><a href="https://www.jqueryscript.net/form/spin-numbers-plus-minus-buttons.html"></a></li>
<li><a href="https://www.jqueryscript.net/"></a></li>
</ul>
<div class="jquery-script-ads"><script type="text/javascript"><!--
google_ad_client = "ca-pub-2783044520727903";
/* jQuery_demo */
google_ad_slot = "2780937993";
google_ad_width = 728;
google_ad_height = 90;
//-->
</script>
<script type="text/javascript"
src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">
</script></div>
<div class="jquery-script-clear"></div>
</div>
</div>
    <div class="container">
       
        <div class="counter1-container">
          
            <div id="counter-one" class="counter"></div>
            <button class="c1-btn" onclick="onC1BtnClick()">Get Value</button>
        </div>
        <br/>
        <hr>
        <br/>
        
    </div>
    <script src="https://code.jquery.com/jquery-3.3.1.slim.min.js" integrity="sha384-q8i/X+965DzO0rT7abK41JStQIAqVgRVzpbzo5smXKp4YfRvH+8abtTE1Pi6jizo" crossorigin="anonymous"></script>
    <script type="text/javascript" src="plugin.js"></script>
    <script type="text/javascript">
        /*Start Number Input Spinner Without Attributes*/

        $("#counter-one").htmlNumberSpinner();
        $('.counter1-container').append("<p class='c1-p'>The Spinner Value is : <span class='c1-span'>-</span></p>");

        function onC1BtnClick() {
            var value = $("#counter-one").getSpinnerValue();
            $('.c1-p .c1-span').text(value);
        }
    </script>
</body>
<script type="text/javascript">

  var _gaq = _gaq || [];
  _gaq.push(['_setAccount', 'UA-36251023-1']);
  _gaq.push(['_setDomainName', 'jqueryscript.net']);
  _gaq.push(['_trackPageview']);

  (function() {
    var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true;
    ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js';
    var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s);
  })();

</script>
</html>

Poniżej pokazuję jak to wygląda na ekranie.. Nie chcę aby na komponencie były liczby ujemne, ale nie wiem jak to zlikwidować.

0

screenshot-20221226005556.png

1

Masz dokumentację https://www.jqueryscript.net/form/spin-numbers-plus-minus-buttons.html

<div id="counter-one" class="counter"></div>

To jest ten spinner i zgodnie z dokumentacją przyjmuje on atrybuty min, max i step a do czego one służą chyba nie trzeba wyjaśniać.

2
adamon napisał(a):

gdzie tu zamienić program, aby spinner nie pokazywał mi liczb ujemnych, tylko całkowite.

ujemne też są całkowite ;)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1