Odstęp pomiędzy dwoma przyciskami

0

Dzień dobry,
czy dozwolone jest użycie znacznika <span> gdy chcę wykonać odstęp pomiędzy dwoma przyciskami?

Poniżej zamieszczam mój przykład:

<Button variant="primary" type="submit">DODAJ</Button> <span style={{paddingLeft: '10px'}}></span>
<Button variant="primary" onClick={(e)=>WyczyscPola()}>USUŃ</Button>{' '}
3

Margines lepiej osiągać w inny sposób. Jak dasz span jako odstęp, to później możesz mieć problem przy RWD, kiedy te buttony będą potrzebowały innego odstępu.

Lepiej już by było dodać jakiś margin do przycisków albo nic nie dodawać do przycisków, ale umieścić je w jakimś kontenerze flex i na poziomie kontenera to załatwić. Tak, żeby ten margines to była kwestia CSS, bo na razie rozwiązujesz to na poziomie HTML.

1

Po pierwsze - popieram to, co @LukeJL napisał powyżej.
Ale, po drugie - jak masz wątpliwości, to zawsze możesz przemielić stronę tym narzędziem - https://validator.w3.org/.
Oczywiście - to, że coś jest poprawne pod względem składniowym, albo w inny sposób nie wywali błędu (bo tagi zostały poprawnie użyte) nie oznacza, że jest to zgodne z dobrymi praktykami. Ale są pewne zasady, które tagi można umieszczać wewnątrz innych, jak powinny być zakańczane itp - więc bym zaczął od validatora. I to nie tylko w tej sprawie, tylko ogólnie podsuwam sugestię.

2

Opakuj te 2 buttony w div'a, użyj first-child, żeby dać elementowi margin.
Lub dodaj cssową klasę na pierwszego buttona w stylu <Button className='mr-10'

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1