Użycie skryptu js Spotify w Angularze

0

Cześć,
pytanie pewnie dość banalne, ale ja nie mam pojęcia tak to ogarnąć
chciały dodać skrypt Spotify do mojej aplikacji Angularowej, na stronie Spotify jest on dodany po prostu przez :

<script src="https://sdk.scdn.co/spotify-player.js"></script>

i jest on użyty w następujący sposób

window.onSpotifyWebPlaybackSDKReady = () => {
  const token = '[My access token]';
  const player = new Spotify.Player({
    name: 'Web Playback SDK Quick Start Player',
    getOAuthToken: cb => { cb(token); },
    volume: 0.5
  });

Moje pytanie brzmi - jak taki skrypt dodać i użyć w Angularze? Jakbym miał odwołać się do typu Spotify Wydaje mi się, że już kiedyś robiłem coś podobnego przez dodanie pierwszego fragmentu kodu w index.html i póżniej w serwisie importowanie tego, jednak nie mogę znaleźć tego projektu, ani niczego takiego w internecie, a jak po prostu spróbowałem tak zrobić to nie działa. Przeszukiwałem też internet w poszukiwaniu innych rozwiązań, ale nie znalazłem niczego co by mi pomogło.

0

Dodajesz ten skrypt w taki sposób?

<script src="https://sdk.scdn.co/spotify-player.js"></script>

<div id="app"></div>
<script src="angular-app.js"></script>

Bo jeśli ładuje się najpierw aplikacja Angulara, a dopiero później Spotify to w zależności od użycia czasami może nie działać.

0

Sam skrypt to po prostu dodałem w head w index.html
Ogólnie to ten plik wygląda tak:

<!DOCTYPE html>
<html lang="pl">
  <head>
    <meta charset="utf-8" />
    <title>SpotifyTest</title>
    <base href="/" />
    <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1" />
    <script src="https://sdk.scdn.co/spotify-player.js"></script>
    <link rel="icon" type="image/x-icon" href="favicon.ico" />
    <link rel="preconnect" href="https://fonts.gstatic.com" />
    <link
      href="https://fonts.googleapis.com/css2?family=Roboto:wght@300;400;500&display=swap"
      rel="stylesheet"
    />
  </head>
  <body>
    <app-root></app-root>
  </body>
</html>


Czy tak powinien wyglądać?
Zastanawia mnie czy fragment kodu który dodałeśnie odnośi się do AngularJs bo ten angular-app.js tak mi się kojarzy. Jednak ja używam Anuglar 2.0 (z typesciptem)

0
Feniek99 napisał(a):

Zastanawia mnie czy fragment kodu który dodałeśnie odnośi się do AngularJs bo ten angular-app.js tak mi się kojarzy. Jednak ja używam Anuglar 2.0 (z typesciptem)

Pisałem to z pamięci i jest to niezależnie od frameworka React, Angular itd, bo to jedynie dodanie cudzego skryptu przed naszą aplikacją.

Dodajesz skrypt w sekcji HEAD i to jest git, bo ładuje się przed Angularem, ale nie podałeś jaki błąd się pojawia w devtoolsach.

Możesz jeszcze poszukać jakieś paczki na npm.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1