bulma pionowy odstęp między divami

0

Mam takie problem mam sobie kod i wszystko robię dobrze tylko, że jest pionowy ostęp między divami, dodam, że korzystam z frameworku bulma i jak wyłączam ten framework to odstęp znika.


<link rel="stylesheet" href="https://bulma.io/css/bulma-docs.min.css">
<link href="{{ asset('./css.css') }}" rel="stylesheet">
<script src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.7/jquery.js"></script> 
<script src="{{ asset('./java.js')}}"></script>


<div class="tlo">
<div class="top2">
    
</div>
    <div class="add">
        <div class="title titleCountry">
            DODAJ NOWE PAŃSTWO
        </div>
        
        <div class="pageCountry page">
            
        </div>
    </div>
</div>

plik css


body {
    background-image: url('./image/tlo.jpg');/* from http://subtlepatterns.com */
    
    height: 100vh;
    
    
}

a{
    text-decoration: none;
    color: transparent;
}
div.tlo {
    width: 100%;
    height: 100%;
    background-color: hsl(204, 86%, 53%,0.8);
    position: fixed;
    top: 0;
    left: 0;
}
div.left {
    width: 10%;

    float: left;
    
}
div.top {
    height: 40%;
}
div.top2 {
    height: 22%;
}
div.title {
    text-align: center;
    height: 65px;
    padding-top: 11px;
    color: #def3f7;
    border-radius: 30px 30px 0px 0px;
    font-size: 28px;
    font-weight: bold;
}
div.page {
    text-align: center;
    border-radius: 0px 0px 30px 30px;
    height: 205px;
}
div.pageCountry {
    background-color: hsl(104, 86%, 53%,0.8);
   
}
div.titleCountry {
    background-color: hsl(104, 86%, 53%,0.8);
    
}
.is-red {
    background-color: hsl(104, 86%, 53%,0.8);
}
.is-blue {
    background-color: hsl(204, 76%, 43%,0.8);
}
.is-yellow {
     background-color: hsl(120, 60%, 23%,0.8);
}
.is-purple {
       background-color: 	hsl(348, 86%, 43%);
}
.color-blue {
    color: #def3f7;
    font-weight: bold;
    font-size: 22px;
}
div.menu {
    width: 1000px;
    height: 300px;
    margin-left: auto;
    margin-right: auto;
    
    
}
div.add {
    width: 800px;
    margin-left: auto;
    margin-right: auto;
    
}
div.menu2 {
    height: 900px;
}

Tutaj na 100% musi być coś z tym frameworkiem bulma dodam, że dopiero zaczynam z nim przygodę.

0

Użyj konsoli przeglądarki i inspektora elementów.

0

@Freja Draco:
Używam i nie ma żądnych błędów.

0
pol90 napisał(a):

@Freja Draco:

Używam i nie ma żądnych błędów.

Takie tam:

0

@Freja Draco:
To mnie trochę naprowadziłaś.
Screenshot_20210708_155701.png
Tylko, tam jest wartość margin-bottom: 1.5rem; i mogę ją tymczasowo odznaczyć, ale to jest od frameworka bulma ale jak tą wartość wyłączyć na stałe dla tego elementu ?

1

Najprościej, a nawet trochę prostacko
<div style="twoja własna deklaracja marginesu">
Bardziej po ludzku, tworząc własny arkusz CSS z odmienną deklaracją marginesu dla tego samego selektora, co znaleziony na skrinie.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1