Jaki CMS

Odpowiedz Nowy wątek
2019-09-05 16:52
0

Czesc.
Nigdy nie mialem zadnego cms-a ale zamierzam zalozyc bloga w ktorym bede zmieszczal przyklady php. Chodziloby mi o taki ktory formatuje kod .php. Procz wordpress czy Drupal istnieja jeszcze jakies godne uwagi ktore maja sporo nakladek itp

Pozostało 580 znaków

2019-09-05 17:05
0

Nie określiłeś, czy język, w jakim dany CMS jest napisany ma dla Ciebie znaczenie, a jeśli ma, to jaki preferujesz. Jeśli nie musi to być oparte (jak dwa podane przez Ciebie przykłady) na PHP to możesz rzucić okiem na Django - https://www.django-cms.org/en/


That game of life is hard to play
I'm gonna lose it anyway
The losing card I'll someday lay
So this is all I have to say
Dłużej mu zejdzie ze stawianiem tego bloga i szukaniem hostingu pod django niż potem będzie robił wpisy. - Tomek Pycia 2019-09-05 17:08
Co do stawiania - nie wiem, jaki jest skill pytającego, ale żeby postawić WP to też trzeba chwilę poświęcić. A co do hostingu - obecnie Pajton jest na tyle powszechny, że nie powinien mieć problemu ze znalezieniem serwera. - cerrato 2019-09-05 17:11
WP na dobrym hostingu to chyba trzeba z 10 minut i to SSLem od razu :) Nie wiem, jak jest teraz, ale jak kilka lat temu szukałem hostingu pod Pythona, to był dwa razy droższy od standardowego PHP. Ale jakiś czas się już tym nie bawię. - Tomek Pycia 2019-09-05 17:15
Na localu zajelo mi to moze kilka min. - marchewa 2019-09-05 17:15

Pozostało 580 znaków

2019-09-05 17:06
2

WP pewnie najłatwiejszy, do tego plugin do kodu: https://wpneon.com/best-wordpress-syntax-highlighter-plugins/
i wszystko.


Pozostało 580 znaków

2019-09-05 17:10
0

No i jeszcze jest https://ghost.org/. Kolorowanie składni to zrobisz przez pluginy.

Pozostało 580 znaków

2019-09-05 17:17
0

Male pytanie jeszcze. Czy WP ma mozliwosc zliczania ilosci czytanych artów ?

Co rozumiesz przez czytane. Klikniecie w tytuł czy chcesz mierzyć czas spędzony na stronie. Możesz zapiąć google analytics i on ci policzy trochę rzeczy. - Tomek Pycia 2019-09-05 17:20
Klikniecie w tytuł - marchewa 2019-09-05 17:27
To tylko google analytics zrobi ci to i jeszcze parte rzeczy a osadzenie tego to przekopiowanie skryptu. Nawet ja to ogarnąłem. - Tomek Pycia 2019-09-05 17:29
Chyba, że ktoś ma AdBlock'a i filtr blokujący to już go nie policzy :D - PiDev 2019-09-08 13:19
Idąc tą droga to wszystko można wyfiltrować, odciąć i żadne zliczanie nie jest w stanie tego przeskoczyć. Poza tym duże firmy dogadają się z taki podmiotem (byłem tego światkiem) i jak się zapłaci, to ich ruch pouiszczają jak się zapłaci. - Tomek Pycia 2019-09-08 20:01

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0