Nieporządany download...

Odpowiedz Nowy wątek
2003-02-19 19:02

Rejestracja: 18 lat temu

Ostatnio: 11 lat temu

0

Cześć @ll

Mam stronkę w html-u.

  1. jak zrobić odnośnik "Download" do systemu downloadów, zrobionego w PHP, żeby strona główna tego systemu była wyświetlana prawidłowo? Bo jak na razie to zamiast otworzyć mi prawidłowo ten plik *.php3 to wyskakuje mi okienko pobierania pliku...z tym właśnie plikiem PHP3. Co robić?

Podsumowując: jak chcę otworzyć plik php (umieszczony na moim serwerze), to mi się pojawia okienko ściągania tegoż pliku.
Ja chcę go otworzyć bo to jest strona główna mojego SKRYPTU DOWNLOAD...


Pozdrawiam,
Naszy

Pozostało 580 znaków

2003-02-19 19:11

Rejestracja: 18 lat temu

Ostatnio: 14 lat temu

0

Serwer nie obsluguje plikow .php3 jako skryptow php, pewnie obsluguje .php. Odpal jakis testowy z rozszerzeniem .php, i jak zatrybi to pozmieniaj rozszerzenia i popraw skrypty... Chyba ze server nie obsluguje php :-)

Pozostało 580 znaków

2003-02-20 14:38
Administrator

Rejestracja: 18 lat temu

Ostatnio: 3 minuty temu

0

Ja akurat mam na swoim lokalnym serwerku zainstalowane PHP3 i PHP4. Jezeli masz PHP3, to mozesz do pliku httpd.conf dodac linie:

ScriptAlias /php3/ "c:/usr/php3/"
AddType application/x-httpd-php3 .php3
Action application/x-httpd-php3 "/php3/php.exe"

U mnie pomoglo :) Oczywiscie jezeli chcesz rozszerzenie *.php3 skojarzyc z PHP w wersji 3 :)

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0