Wysuwane podmenu z menu

0

Jak się robi takie podmenu wysuwane z menu (np klikam/najeżdzam na przycisk w menu po najechaniu lub po kliknięciu i wysuwa się menu)? Czy to się robi tak, że tworzy się jakiegoś diva, ustawia mu się display:block i w hoverze wpisuje sie display:block, a kliknięcie to wiadomo klasę się dodaje w js/jquery. Czy się mylę, czy to po prostu robi się strukturę takiego menu w html?

0

Ja robię to tak,że mam diva i nadaje mu wartość hide przez jquery i potem jak najeżdżam, na diva to jest wywoałana funkcja jquery która [pokazuje zawartość diva, który był ukryty, ale też na początku wywołuje zdarzenie ie onload, które chowa divy.

0
pol90 napisał(a):

Ja robię to tak,że mam diva i nadaje mu wartość hide przez jquery i potem jak najeżdżam, na diva to jest wywoałana funkcja jquery która [pokazuje zawartość diva, który był ukryty, ale też na początku wywołuje zdarzenie ie onload, które chowa divy.
Jaka to funkcja która pokazuje zawartość diva? I co to za zdarzenie ie onload?

0
Wilczy wilk napisał(a):
pol90 napisał(a):

Ja robię to tak,że mam diva i nadaje mu wartość hide przez jquery i potem jak najeżdżam, na diva to jest wywoałana funkcja jquery która [pokazuje zawartość diva, który był ukryty, ale też na początku wywołuje zdarzenie ie onload, które chowa divy.

Jaka to funkcja która pokazuje zawartość diva? I co to za zdarzenie ie onload?

0

Np. Zdarzenie na początku strony

<body onload="ukryj_divy()"> Pokaz menu
Menu
potem kod java script ```jquery

function ukryj_divy() {
$("#menu").hide();

}

function pokaz_menu() {
$("#menu").show();

}

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1