Bootstrap - kontener jak na obrazie

0

Cześć, chcę zrobić kontener w bootstrap taki jak jest oznaczony na zdjęciu kolorem niebieskim.
user image
jego rodzic do .container-fluid na całą szerokość. Pomoże ktoś? bo to mój początek przygody z bootstrapem

0

Dwie zwykłe kolumny nie wystarczą?

<div style="row">
  <div style="col-md-6">
    niebiesko mi
  </div>
  <div style="col-md-6">
    żółto mi
  </div>
</div>
0

Może napisałem niezbyt jasno. poprawka w poniższym obrazie:
user image

chodzi mi o to, by stworzyć kontener, oznaczony kolorem zielonym, czyli jego lewa krawedz byla rowna z .container, a prawa rowna z polowa container-fluid.

0

Pomoże ktoś?

0

moim zdaniem źle sie do tego zabierasz, przerób kilka kursów html+css i wiele zagadnień ci sie rozjaśni

0

doradzisz coś może? bo akurat trochę już znam CSS, ale nie potrafię tego wymyślić :\

0

To powinno pomóc:

http://getbootstrap.com/css/#grid-offsetting


<div class="container-fluid text-center" style="background: black; color: white;">

    container-fluid

    <div class="row">

        <div class="col-md-offset-1 col-md-10" style="background: red;">
            .container
        </div>

    </div>

    <div class="row">

        <div class="col-md-offset-1 col-md-10" style="background: red;">
            .container
        </div>

    </div>

    <div class="row" style="background: blue;">

        <div class="col-md-offset-1 col-md-5" style="background: green;">??</div>

        <div class="col-md-6 text-center" style="background: yellow;">??</div>

    </div>

</div>

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1