Trudności ze stopką po dodaniu position: absolute; bottom: 0;

0

Witam. Ponownie wstawiam temat i mam nadzieję, że tym razem napiszę wszystko poprawnie. Chciałem mojej stopce dodać następujące wartości aby zawsze była widoczna u dołu strony:

position: absolute;
bottom: 0;
**Po dodaniu tych wartości wszystko działa oprócz tego, że cała stopka odjeżdża w prawo. *Jak to poprawić, żeby z powrotem była wyśrodkowana?***

CSS mojej stopki:


footer {

line-height: 2em;
height: auto;
width: 100%;
margin: 0 auto;
padding: 0; 

background: #111;
background: -moz-linear-gradient(#444, #111);
background: -webkit-gradient(linear,left bottom,left top,color-stop(0, #111),color-stop(1, #444)); 
background: -webkit-linear-gradient(#444, #111); 
background: -o-linear-gradient(#444, #111);
background: -ms-linear-gradient(#444, #111);
background: linear-gradient(#444, #111);

	-moz-border-radius: 5px;
	border-radius: 5px;
-moz-box-shadow: 0 2px 3px #000;
-webkit-box-shadow: 0 2px 3px #000;
box-shadow: 0 2px 3px #000;
	text-align: center;

position: absolute;
bottom: 0;
}

HTML mojej stopki:

	<footer>
		<p>Hello, I'm footer.&emsp; | &emsp; STRONA W BUDOWIE&emsp; | &emsp; Michał 			Borzdyński
		</p>
			</footer>

Cały problem jest już bardzo dobrze widoczny na stronie http://jsbin.com

0

U mnie wygląda ok. Może coś otacza Ci ten footer i dociąga do prawej. Pokaż całość kodu i wygeneruj fiddle'a dobrego. Przeklejanie nie było ciekawe :)

0
axelbest napisał(a):

U mnie wygląda ok. Może coś otacza Ci ten footer i dociąga do prawej.
Przyjrzy się.Jak skopiujesz kod który podałem i wkleisz do http://jsbin.com/ to wyraźnie widać, że stopka jest "przyklejona" do prawej strony i żaden margin-right jej nie pomaga.

3

Ok, teraz mnie oświeciło o co chodzi :). Stopka nie jest dociągana do prawej w żaden sposób. Po prostu masz marginesy.

body{
margin:0 0;
}

powinno pomóc. Ale i tak proszę, byś następnym razem nie zmuszał kogoś do przeklejenia kodu, skoro na górze jest funkcja share poniżej wklejam przykład
http://jsbin.com/OFilAbeX/1/watch?html,css,output

0

Ok, dzięki bardzo - działa. Dziękuję też za radę dotyczącą udostępniania kodu z jsbin; szczerze mówiąc nie zauważyłem przycisku share :P.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1