jQueryUI Dialog - Wyjście elementu poza okno dialogowe

0

Witam,

Używam w swoim projekcie okien dialogowych jQueryUI Dialog i mam pewien problem. Mianowicie w oknie dialogowym posiadam dwa elementy które muszą połową swojego ciała wyjść poza kontener i jednocześnie drugą połową wejść na belkę tytułową okna.
Poniżej foto jak wygląda to teraz:

user image

Jak widać belka przykrywa ikony i za cholerę nie wiem jak wysunąć ikony na wierzch. Dodam tylko że próbowałem używać z-indexów i także nie działa.

Kod css jednej z ikon

.userPromotionDelete{
    background: url("../images/delete.png") no-repeat;
    position: absolute;
    top: -40px;
    right: 0;
    height: 20px;
    width: 20px;
}

Jakieś pomysły??

0

z-index 2000 powinien zadziałać. Sprawdź narzędziami deweloperskimi jaki z-index ma belka, z tego co kojarzę - koło 1000.

0
dzek69 napisał(a):

z-index 2000 powinien zadziałać. Sprawdź narzędziami deweloperskimi jaki z-index ma belka, z tego co kojarzę - koło 1000.

no właśnie jak sprawdzam chromem to nie ma nigdzie ustawionego z-index, a gdy u siebie ustawiam z-index: 2000000 też nie działa :) przejrzałem cssy od jqueryUI i jedyny index jaki jest ustawiony to

.ui-front {
	z-index: 100;
}
0

ok działa, jeszcze nie wiem dlaczego ale wyczytałem że trzeba ustawić na głównym kontenerze dialogu

overflow: visible

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1