nie działa return false w jquery dla formularza

0

Witam. Mam problem z zatrzymaniem przeładowania strony. Na końcu umieściłem return false, ale widocznie źle, bo strona i tak jest przeładowywana. Oto mój kod:

	$('#form1').submit(function() {
		var command = $('#inputtypetext').val();
		$.ajax({
		  type: "POST",
		  url: "script.php",
		  data: { command: command}
		}).done(function(data) {
			$('#pinput'+i).append(data+"</br />");
		});
			
		i++;
		$('#inputtypetext').val("");
		$('<p></p>').attr('id','pinput'+i).appendTo('#main');
		$('<span></span>').attr('id','spaninput'+i).appendTo('#pinput'+i);	
		return false;
		});

Byłbym wdzięczny za podpowiedź.

0

Jeżeli używam funkcji post w ten sposób, to działa, ale coś nie w tej kolejności co chciałem:

	$('#form1').submit(function() {
		var command = $('#inputtypetext').val();
		$.post("script.php", { command: command},
			function(data) {
			$('#pinput'+i).append(data+"</br />");
			});
		i++;
		$('#inputtypetext').val("");
		$('<p></p>').attr('id','pinput'+i).appendTo('#main');
		$('<span></span>').attr('id','spaninput'+i).appendTo('#pinput'+i);
		return false;
		});

Najpierw tworzy się ten kod na dole, a dopiero potem to

wstawiają się dane w pliku php. Wie ktoś jak zmienić, albo ten pierwszy, albo drugi tak żeby to działało normalnie?

0

W tym drugim wystarczyłoby gdyby mi ktoś napisał jak to zrobić żeby te instrukcje

i++;
$('#inputtypetext').val("");
$('<p></p>').attr('id','pinput'+i).appendTo('#main');
$('<span></span>').attr('id','spaninput'+i).appendTo('#pinput'+i);			

wykonały się dopiero kiedy zakończy się cała funkcja post

0

Dobra już załatwione. Wrzuciłem te instrukcje do funkcji zaraz po instrukcji wypisania odebranych danych

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1