JavaScript i problem z przesyłem danych między formularzem a skryptem.

0

Witam.
mam problem z kodem w JS http://jsbin.com/atuneb/3/edit <- strona z kodem
dane miedzy formularzem a kodem javascript i dalej do php nie dochodzi czy ktoś by mi mógł wytłumaczyć o co chodzi?.

 
//odebranie zmiennych oraz przypisanie im krótszych nazw
$login = $_POST['login'];

//wyświetlenie uzyskanych wartości

$db = New mysqli('localhost', 'root', '', 'mojabaza1');
echo $insa = "INSERT INTO urzytkownicy SET login='$login'";
mysqli_query($db, $insa);

0

Witaj,

Nie wiem czy już rozwiązałeś problem ale tak na szybko to spróbuj usunąć spację z adresu:

var url = "http://localhost/rejestracja jv/plik.php";

Pozdrawiam.

0
kod napisał(a)

zakrótkie

kod napisał(a)

polah

kod napisał(a)

urzytkownicy

Słownik ukradli?

   var eremail = "Proszę wpisać poprawny adres e-mail!";
    alert(eremail); 

Niepotrzebna zmienna...

echo $insa = "INSERT INTO urzytkownicy SET login='$login'";

SQL injection...

No i formatowanie kodu JS...

0

Tutaj jest błędna linijka:

if((loging && ulicag && haslog && imieg && domg && kodg && emailg)=="true")

Klika rzeczy musisz zrozumieć:
Jest specjalny typ boolean, który mieści tylko dwie wartości true i false (bez cudzysłowów, z nimi powstaje napis). To tego typu chciałeś zapewne użyć, więc popraw wszędzie gdzie masz prawdę czy fałsz na wartości boolowskie.

Jeżeli chodzi o ten warunek, który ci wskazałem, to operator && sprawdza, czy dwa operandy są prawdziwe. W tym wypadku podawałeś mu niepuste napisy. Nie ważne, że to były napisy "true", czy "false", mogłby być i "świnka". Każdy niepusty napis konwertuje się do true, więc lewa strona równości obliczana jest do true. Prawa natomiast to napis "true", a te dwie wartości nie są równe.

Można sprawdzić w konsoli

true == "true"

Mi wyskoczyło false, więc reszta kodu nie była wywoływana.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1