CSS a tresc DIV

0

Witam!
Stworzyłem stronę http://skatty.pl/ potrzebuję pomocy. Otóż tekst: Treść strony znajduje się w DIV'ie, który w CSS ma przypisane tło. Jak mogę obniżyć ten napis "Treść Strony" aby pisać na tle tego obrazu dużego?

3

O moje oczy...

Skoro już tak używasz absolute'ów do układania szablonu (co jest absolutnie ZŁE! Jak Ci się rozsypie strona to zrozumiesz dlaczego. Generalnie prosta zasada - nie umiem pisać stron, nie mam w tym doświadczenia - NIE UŻYWAM absoulute, bo zastosowanie, które wymyśliłem dla tej właściwości jest BŁĘDNE) to dlaczego i tego sobie absolutem nie przesuniesz?

#TRESC { padding-top: 160px; }

Rejestracja .pl-ki jest tania, ale szkoda by mi było nawet tych 12 zł, strony o takim wyglądzie i czcionce Comic Sans trzyma się na localhoście, a nie światu pokazuje ..

edit:

<META NAME="Description" CONTENT="Tworzenie stron www, niskie ceny oraz wysoka jakosc! Patryk Sliwa Skawina">
<meta content="text/html; charset=ISO-8859-1"
 http-equiv="content-type">

Ech :(

Nie rób stron, proszę...

edit[2]:
Na szybko co jest źle: Wszystko.
1 Kodowanie jest źle (utf)
2 Kod jest zły
2a Tagi małymi literami
2b Decydujesz się na HTML to nie wpieprzaj (czyt. nie kopiuj) XML (favikona)
2c Nie kopiuj bezmyślnie kodu, tag script nie ma atrybutu Language.
2d Zabezpieczenie przed prawoklikiem jest [x] debilne [x] łatwe do obejścia (pierwsze co zrobiłem, kiedy nie można było prawokliknąć)
2e <a> nie ma atrybutu alt - miałeś wcześniej obrazki, ale pewnie prawoklik Ci się nie spodobał, więc zmieniłeś na <a>. Wstaw tekst normalnie <a>cośtam</a> i użyj ujemnego text-indent.
3 Poczytaj o css sprites.
4 Ja wiem, że HTML4 i wybaczające wszystko przeglądarki, ale w to:

<div class="tresc">
  <center>
    <div id="TRESC">Tresc strony</div>
    <div class="trescglowna"><center>TW</center></div>
  </center>
</div>

Woła o pomstę do nieba w tak wielu kwestiach, że nie wiem od której zacząć - na pewno nie ma nic wspólnego z wysoką jakością, o której mówią Twoje tagi META.
5 Absolute'y nie są jeszcze dla Ciebie.

Tyle na szybko. Długa droga przed Tobą. Polecam powrót na localhosta.

0

Wiem że strona jest fatalna ale:

dzek69 napisał(a):

Tagi małymi literami
to nie błąd

dzek69 napisał(a):

tag script nie ma atrybutu Language.
jak na większości stron

1
Skejti napisał(a):

Witam!
Stworzyłem stronę http://skatty.pl/ potrzebuję pomocy. Otóż tekst: Treść strony znajduje się w DIV'ie, który w CSS ma przypisane tło. Jak mogę obniżyć ten napis "Treść Strony" aby pisać na tle tego obrazu dużego?

omg ta strona wygląda jak z zeszłego tysiąclecia
i Ty chcesz robić stronki na zamówienie? :|

poza tym "skatty" się nie będzie czytać "skejti" choćbyś nie wiem jak tego chciał ;)

bV = parseInt(navigator.appVersion)
bNS = navigator.appName=="Netscape"
bIE = navigator.appName=="Microsoft Internet Explorer"

lol

font-family:"Comic Sans MS", cursive

zaczynam podejrzewać że nas trolujesz... :>

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1