Hej,
jestem totalnie zielony w temacie więc proszę o wyrozumiałość ;)
otóż mam do napisania program w Javie, który przeszukiwałby książkę telefoniczną i zwracał numer szukanej osoby. Program uruchamiam przez CGI:

#!/bin/sh
java group3script 
 

wcześniej wyskakiwał mi błąd 500, ale po nadaniu praw do pliku jest progres, ale serwer zwraca mi taką stronę:

&lth1 align=center&gtHello There null! Here are the name/value pairs from the form:

Here are the CGI environment variables/value pairspassed in from the UNIX script:

CONTENT_TYPE
    :null:
CONTENT_LENGTH
    :null:
REQUEST_METHOD
    :null:
QUERY_STRING
    :null:
SERVER_NAME
    :null:
SERVER_PORT
    :null:
SCRIPT_NAME
    :null:
PATH_INFO
    :null: 

Na razie napisałem próbny program, żeby tylko wyświetlić przez Javę stronę, bez pobierania żadnych parametrów:

import java.util.*; 
import java.io.*;
import java.lang.StringBuilder;

class group3script
{
  public static void main( String args[] )
  {
	
	try{
	//String method= System.getenv("REQUEST_METHOD");
	System.out.println
      	("<!DOCTYPE html PUBLIC \"-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN\" \"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd\"> " +
	"<html xmlns=\"http://www.w3.org/1999/xhtml\" lang=\"en\" xml:lang=\"en\">" +
	"<head>" +
	      "<meta http-equiv=\"Content-Type\" content=\"text/html; charset=UTF-8\" />" +
	      "<title>.:[Title]:.</title>" +
	"</head>" +

	"<body>" +
	
		"<p>" +
 		"<center > <font size=\"10\"> <b> Phone book by Adam  and Grzegorz  </b > </fon </center>" +
			      "<br /> <br />" +
		"</p>" +
	
	"</body>" +
	"</html>");
	} catch (Exception e)
        {
            System.err.println("ERROR: " + e.getMessage());
        }
  }
 } 

Jakieś sugestię jak zrobić, aby uruchomić tą aplikację? Bo walczę z tym już dłuższy czas i wszystkie pomysły mi się skończyły ;/