FF10, div i word wrap

0

Cześć, mam zwykłego DIVa, a w nim tekst. IE mi ładnie robi word-wrap, natomiast FF wychodzi tekstem poza diva(robi cały tekst w jednej linijce). Szukam i próbuję różnych rozwiązań(word-wrap, white-space, itd), ale nic nie działa.

Mój css:

div.comment
{
	background-color: #444545;
	width: 600px;
	margin-top: 5px;
	padding-left: 5px;
	padding-right: 5px;	
	max-width: 600px;
} 

Ostatecznie myślałem, że max-width załatwi sprawę(też gdzieś w necie znalazłem)Ale nie. Dlaczego FF nie zawija wierszy?
Zaznaczam, że nie chodzi mi o zawijanie długiego słowa, tylko zwykły word-wrap

POPRAWKA
IE też jednak nie zawija. Miałem tekst w złym kodowaniu i podejrzewam, że to spowodowało zbieg okoliczności, że tekst został zawinięty. Normalnie ani FF, ani IE nie zawija mi tekstu w div.

0

Trochę mało kodu. Wrzuć na jsbin.com np jakiś kod, który zachowuje się niepoprawnie - żeby dało się to samemu zauważyć.

Bo w tym momencie to -- http://prntscr.com/6gk92 -- działa normalnie w FF. Gdzieś indziej coś Ci psuje.

0
dzek69 napisał(a)

Trochę mało kodu. Wrzuć na jsbin.com np jakiś kod, który zachowuje się niepoprawnie - żeby dało się to samemu zauważyć.

Bo w tym momencie to -- http://prntscr.com/6gk92 -- działa normalnie w FF. Gdzieś indziej coś Ci psuje.

Dzięki, że zwróciłeś na to uwagę. Tekst wypisuję w następujący sposób:

 
nl2br(str_replace(" ", " ", $row["content"]));

Po chwili testów okazało się, że problem leży w zamianie spacji na   Wiadomo dlaczego. Potrzebuję tej funkcji, ponieważ chcę, aby użytkownik mógł wypisać kilka spacji obok siebie. Jak to zrobić inaczej?

1

zamień podwójne spacje na zwykłą spację i nbsp;

0
unikalna_nazwa napisał(a)

zamień podwójne spacje na zwykłą spację i nbsp;

O widzisz. Tyle, że problem teraz jest taki, że jak pierwszym znakiem w linii jest spacja(pojedyńcza), to jej nie wyświetla ;) Ale to już napiszę sobie własną funkcję do tego.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1