Konfiguracja metody confirm()

0

Witam
Czy ktoś wie dlaczego poniższy kod nie działa. Jak w ogóle zmienić w okienku confirm nazwy przycisków z domyślnych(ok anuluj) na takie jakie mi się podoba?

var answer = confirm({
				msg:"Czy napewno? ", 
				buttons:{
					ok:"tak ",
					cancel:"nie"
				}
			});
1

Skąd Ci przyszło do głowy, że taki kod zadziała? Patrzyłeś w dokumentację funkcji confirm? Może miałeś na myśli jakiś jQuerowy dodatek albo coś w ten deseń?

https://developer.mozilla.org/en/DOM/window.confirm

0

szczerze mówiąc to nie za bardzo przydała mi się Twoja wypowiedź. Nadal nie wiem gdzie mam wpisać nazwę przycisków.

0

Nie mozesz. Poczytaj dokumentacje confirm() do ktorej link dal pan kuba.

0

no szukam i nic nie mogę znaleźć, nie za bardzo się znam na js. Proszę pomocy!

0
if (confirm('Czytales dokumentacje?')) { alert('Tak'); } else { alert('Nie'); }

Nie mozesz zmieniac domyslnych przyciskow w oknie, ktorymi sa Ok oraz Anuluj

0

ten przykład który podałeś to nie o to mi chodziło. Mi chodzi aby okienko confirm zamiast na przycisku 'ok' było 'tak' a na przycisku 'anuluj' było 'nie'. Jestem pewien,że da się to zrobić tylko nie wiem jak

1

Matko, napisalem ci ze przy uzyciu metody confirm() sie nie da :/ Pewnie sa jakies dodatkowe wtyczki, ktore wyswietlaja pseudo okienko, ktore w rzeczywistosci jest kodem HTML w polaczeniu z CSS, ale nie przy uzyciu standardowej metody confirm()! To co podales w pierszym poscie nie ma prawa zadzialac, bez jakiejs dodatkowej biblioteki JavaScriptu.

1
gosciu napisał(a)

ten przykład który podałeś to nie o to mi chodziło. Mi chodzi aby okienko confirm zamiast na przycisku 'ok' było 'tak' a na przycisku 'anuluj' było 'nie'. Jestem pewien,że da się to zrobić tylko nie wiem jak
jestem pewien, że tego nie da się zrobić z poziomu js. masz trzy funkcje do wyświetlania okna dialogowego - alert, prompt i confirm (jest jeszcze okienko wyboru pliku, ale nie pamiętam nazwy metody). żadna z tych funkcji/metod nie umożliwia podmiany nazw przycisków. nie wierzysz, poczytaj w dokumentacji, link do niej masz podany. mądrzejszy niż dokumentacja na pewno nie jesteś.

0
gosciu napisał(a)
var answer = confirm({
				msg:"Czy napewno? ", 
				buttons:{
					ok:"tak ",
					cancel:"nie"
				}
			});

lol nie możesz wymyślać swojego kodu i krzyczeć że tak nie działa :D Jeszcze się pyta czy ktoś wie czemu - no nie ogarniam tego :D

tutaj masz to o co Ci chodzi: http://dev.sencha.com/deploy/ext-4.0.0/examples/message-box/msg-box.html (zaskocz mnie nie pytając jak tego użyć)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1