[ActionScript] Aktywna mapa województw

0

Chciałem sobie zrobić taką kontrolkę z województwami polski, że jak się kliknie na województwo to się odpowiednie informacje wyświetlą.
Mapkę zacząłem robić we flashu i napotkałem na taki problem, że nie wiedziałem jak zintegrować ActionScripta z htmlem. Postanowiłem użyć "ExternalInterface.call" do wywoływania funkcji javascrpipta która by odpowiednio ustawiała style bloków z informacjami z innych województwa na display=none a wybranego na display="";
Niestety jak tego używałem to dostawałem warning bezpieczeństwa :/
Jak można zrobić taką mapkę, żeby działała?
Nie chciałbym, żeby strona się za każdym wybraniem województwa odświeżała więc nie robie tego w phpie a fajnie by było jakby informacje były zmieniane w htmlu a nie we flashu.

2

Znalazlem cos takiego:

http://winstonwolf.pl/css,polska.html

0

IMHO tak jak w linku @up, taka funkcjonalność najlepiej w za pomocą AJAX.

0
GhostDog napisał(a)

IMHO tak jak w linku @up, taka funkcjonalność najlepiej w za pomocą AJAX.

w paczce jest kilka linijek kodu, dzięki którym możesz to w łatwy sposób zrobić (patrz: opcjonalne w pliku pl-mapa.js) ...

0

wystarczy

getURL("javascript:funkcjaZmieniajacaWojewodztwo('podkarpackie');");

i zeby strona nie byla lokalnie z kompa tylko na zdalnym serwerze juz - będzie działać. bez warningów.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1