[ajax][jsf][javaEE] problem z podwójnym kliknięciem

0

Witam,
napisałem aplikację służącą do wyszukiwania klientów, wzbogaciłem ją ajaxem, i teraz prawie wszystko śmiga - pisze prawie, ponieważ mam linka, który wymaga dwukrotnego kliknięcia, aby zadziałał. Sprawdzałem - nawet funkcja się nie wywołuje, jednak sprawdzając na web console w firefoxie niby jakas wymiana zdań jest:

za pierwszym klikiem:

Request Body
      listaPrzesylek1%3A0%3Aformularz=listaPrzesylek1%3A0%3Aformularz&listaPrzesylek1%3A0%3AhiddenValuePrzesylka=1657419&javax.faces.source=listaPrzesylek1%3A0%3Asubmit2&javax.faces.partial.event=click&javax.faces.partial.execute=listaPrzesylek1%3A0%3Asubmit2%20listaPrzesylek1%3A0%3Asubmit2&javax.faces.partial.render=errorMsg%20adres1%20adres2%20adres3%20adres4%20adres5%20adres6%20adres7%20adres8%20adresZwrotny1%20adresZwrotny2%20adresZwrotny3%20adresZwrotny4%20timestampZakopertowaniaDokumentu&ecexute=hiddenValuePrzesylka&javax.faces.partial.ajax=true

i za drugim klikiem

Request Body
      listaPrzesylek1%3A0%3Aformularz=listaPrzesylek1%3A0%3Aformularz&listaPrzesylek1%3A0%3AhiddenValuePrzesylka=1657419&javax.faces.ViewState=6646842058561860582%3A8719645455426410654&javax.faces.source=listaPrzesylek1%3A0%3Asubmit2&javax.faces.partial.event=click&javax.faces.partial.execute=listaPrzesylek1%3A0%3Asubmit2%20listaPrzesylek1%3A0%3Asubmit2&javax.faces.partial.render=errorMsg%20adres1%20adres2%20adres3%20adres4%20adres5%20adres6%20adres7%20adres8%20adresZwrotny1%20adresZwrotny2%20adresZwrotny3%20adresZwrotny4%20timestampZakopertowaniaDokumentu&ecexute=hiddenValuePrzesylka&javax.faces.partial.ajax=true

formularze są wewnątrz datatable:


<h:form id="formularz" prependId="false">
            
                    <h:inputHidden id="hiddenValuePrzesylka" value="#{rl.numer_przesylki}"
                                   binding="#{AkkController.hiddenValuePrzesylka}"/>

                    <h:commandLink id="submit2" onclick="jsf.ajax.request(this, event,
                        {ecexute:'hiddenValuePrzesylka',render:'errorMsg adres1 adres2 adres3 adres4 adres5 adres6 adres7 adres8 adresZwrotny1 adresZwrotny2 adresZwrotny3 adresZwrotny4 timestampZakopertowaniaDokumentu'}); return false;"
                        actionListener="#{AkkController.wybierzPrzesylke}" >wybierz!</h:commandLink>
</h:form>

czy ktoś się spotkał z takim problemem?

pracuje na netbeansie 6.9 + glassfish 3.0

0

Czy na pewno "ecexute"?

0

Co masz na myśli pytając czy na pewno execute? Problem obeszłem dodając jeszcze zdarzenie "onmouseover".

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1