[html] Zdjęcie sie nie ładuje

Odpowiedz Nowy wątek
2010-10-29 14:56
0

Witam, mam następujący problem, mam kod

<img src='address_do_zdjecia_na_innym serwie' style='width:308px;height:232px'>

Pierwszy raz sie z czymś takim spotkałem, mianowicie zdjęcie sie nie wczytuje, jak skopiuje adres z źrodla i wkleje do przegladarki to zdjecie normalnie sie otwiera. tak jakby coś blokowało wczytywanie. Pytanie czy i jak to ominąć

tutaj daje link poglądowy
http://jimmorrison.bee.pl/
Sorry ze zdjęcie jest z strony z filmami porno, ale takie akurat mam zlecenie:P, a reszta przykładów działa</url>

Pozostało 580 znaków

2010-10-29 15:26
0

Zabezpieczenie refererem przed hotlinkowaniem. Da się ominąć tylko na Twojej przeglądarce - u innych będzie dalej niewidoczne. Zapisz zdjęcie i używaj na swoim serwerze - albo wyślij na imageshacka/cokolwiek (byleby Ci zdjęcia porno nie usunęli :P) i tam używaj.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Hotlink
http://pl.wikipedia.org/wiki/HTTP_referrer


Pozostało 580 znaków

2010-10-29 15:29
0

No to lipa, bo właśnie nie chce zapisywać tych zdjęc na serwie tylko je odczytywać na "żywo" z tamtej strony.

Rozumiem ze nie da rady tak :-/

Pozostało 580 znaków

2010-10-29 17:08
0

Od kiedy to wielkość obrazka określa się w CSS? Do tego to masz atrybuty img, HTML nie uczyli?

Pozostało 580 znaków

2010-10-29 17:14
Policeman
0

A ciebie nie uczyli, że technika i technologia idą na przód i wszystko się zmienia...? Teraz teoretycznie wszystko co się da, powinieneś ale nie musisz, robić za pomocą CSS-a. A nawet jeżeli nie, to co? Zabronisz mu używać do tego CSS? Nie jest to błąd ani żadne upomnienie. Wszystko zgodne ze standardami, więc się nie czepiaj i myśl zanim coś napiszesz...

Pozostało 580 znaków

2010-10-29 17:35
0

@Policeman

Nie pisałbyś takich bzdur gdybyś wiedział dokładnie do czego służą przeglądarce atrybuty width i height.

Pozostało 580 znaków

2010-10-29 21:43
0

Kwestia tego czy dałem tam CSS czy HTML'a jest w tym przypadku obojętna, bo to jest faza testów, tak sobie wpisalem i tyle, nie bawie sie w layout tylko w przygotowanie skryptow

Pozostało 580 znaków

2010-10-29 21:55
0

Spoko, czepiłem się, to akurat fakt.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0