[Flash] Odnośniki do konkretnej podstrony

0

Czy istnieje możliwość odwołania się do konkretnej podstrony we flashu, jeżeli cała strona jest zbudowana w tej technologii i przechodzenie do podstron odbywa się bez przeładowania strony?

0

Ta możliwość nosi nazwę od imienia greckiego mitycznego wojownika - Ajax-a

0

Uupps jestem już tak starym Duchem, to niedowidzę i źle przeczytałem.
Otóż adepcie nie ma takiej możliwości, rozwiązania flashowe mają do to siebie, że są mało że już zapożycze z zachodniej mowy 'SEO friendly', zwłaszcza zrobione w taki sposób.

0

Po pierwsze strona we Flashu jest ani nie przyjazna wyszukiwarkom, ani użytkownikowi. (łącze, procesor i kiepska "używalność")
Jest taka możliwość, flash może odczytać jaki adres podał użytkownik, wystarczy dodać coś po #.

0

jeśli sam tworzysz tego flasha, to jest taka możliwość, bo możesz wywoływać metody AS z poziomu JS i w drugą stronę, do tego masz flashvars i dostęp do url, z którego został załadowany flash.
@keraj: i sądzisz, że podanie czegoś po # zadziała, jeśli nie zostało to w specjalny sposób oprogramowane? dlaczego twierdzisz, że flash nie jest przyjazny użytkownikowi?

0
ŁF napisał(a)

dlaczego twierdzisz, że flash nie jest przyjazny użytkownikowi?
Też w sumie jestem użytkownikiem, co nie?
Flash est do przedstawiania animacji, gier, log, bannerów, odtwarzaczy audio/video czy jakichś jeszcze konkretniejszych elementów.. ale strona całkowicie we flashu to jakieś nieporozumienie, niech ten kto to wymyślił spłonie w piekle.

ŁF napisał(a)

i sądzisz, że podanie czegoś po # zadziała
Przecież flash potrafi odczytać adres wpisany w przeglądarce.To nie problem zaraz po starcie sprawdzić, czy czegoś nie ma po #, hm?

0

@keraj: wyciales czesc odpowiedzi, nie zauwazyles?

0
Keraj napisał(a)
ŁF napisał(a)

i sądzisz, że podanie czegoś po # zadziała
Przecież flash potrafi odczytać adres wpisany w przeglądarce.To nie problem zaraz po starcie sprawdzić, czy czegoś nie ma po #, hm?
pomijając fakt, że nieuważnie przeczytałeś mojego posta, to flash nie "potrafi sprawdzić" adresu wpisanego w przeglądarce. ma jedynie dostęp do url, z którego został sam załadowany; inna sprawa, że czasem ten url i adres wpisany w przeglądarce to to samo. url strony, na której znajduje się embed, może odczytać tylko za pośrednictwem js.

Keraj napisał(a)

Też w sumie jestem użytkownikiem, co nie?
to ma być uzasadnienie? pytam, dlaczego tak twierdzisz, a ty odpowiadasz "bo też jestem użytkownikiem". odpowiedziałeś na jakieś inne pytanie.

Keraj napisał(a)

Flash est do przedstawiania animacji, gier, log, bannerów, odtwarzaczy audio/video czy jakichś jeszcze konkretniejszych elementów.. ale strona całkowicie we flashu to jakieś nieporozumienie, niech ten kto to wymyślił spłonie w piekle.
robię strony, niektóre całe we flashu i nie uważam tego za jakiekolwiek nieporozumienie. może byś uzasadnił swój skrajny pogląd?
na jakiej podstawie twierdzisz, że flash jest od animacji, gier, bannerów, odtwarzaczy i "log"? wiesz co to flex i/lub air? wiesz w ogóle, co to action script i jakie ma możliwości i ograniczenia? widziałeś kiedyś dużą, dopracowaną aplikację we flashu? tworzyłeś zarządzanie rozbudowanym systemem w xhtml i we fleksie? nie? to skąd wiesz, który sposób jest lepszy? a jeśli nie wiesz, to dlaczego krytykujesz?

"flash jest od animacji". a java od servletów...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1