odczyt kodu kreskowego

0

Witam

Czy w PHP można odczytać za pomocą portu RSS (do którego połączony będzie skaner) kod kreskowy, jak się do tego zabrać ?

Działam na platformie ADOBE FLEX + ActionScript, oczywiście w połączeniu z PHP

... sorry za pomyłkę, oczywiście chodzi o port szeregowy RS-232

0

chyba będzie do tego potrzebny moduł napisany w innym języku
chociaż zależy też od systemu, zdaje się na windowsie z rodziny NT można się porozumiewać przez RS-232 jak ze zwykłym plikiem
nie wiem czy pozwoliłoby to na odczytanie informacji z tego skanera, a innych metod komunikacji z tym portem przez wbudowane funkcje jakoś za bardzo nie widzę
jednak gdyby to było możliwe to potrzebna nadal byłaby dość duża wiedza i chyba musiałbyś poczytać dokumentację tego skanera i zapoznać się pewnie z kilkoma standardami

ogólnie respekt jak ci się uda bo trochę w to wątpię
a ludzie ogromnie mnie zaskakują ostatnio - po co komu tego typu program napisany w PHP? :|

0

potwierdze to co napisał poprzednik, można w winapi użyć funkcji CreateFile() do komunikacji z portem rs232, można też w javie (pisałem programik do komunikacji 2 kompów przez rs w javie, niemal banalne) poczytaj o bibliotece rxtx i commport api jeżeli interesuje Ciebie java. Natomiast co do php to szczerze wątpię, chociaż można za pomocą php uruchomić program na serwerze któy to zrobi, natomiast dalej trzeba będzie pomyśleć nad odczytaniem wyniku.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1