GoogleMaps - "wyciąganie" nazwy ulicy z punktu

0

Witam,
Wiecie może jak po wskazaniu na mapie GoogleMaps punktu (na ulicy) wyciągnąć jej nazwę i wyświetlić??

Z góry dzięki za pomoc,
Pozdrawiam Northwest

0

http://maps.google.pl/maps?mrsp=0&output=dragdir&saddr=52.208458,20.945435

  • odpowiednie wyciecie tekstu z tego choćby preg_matchem
    Pare minut z firebugiem i masz gotowy link.
0

http://maps.google.pl/maps?mrsp=0&output=dragdir&saddr=52.208458,20.945435 - to jest super :) a da się zrobić coś żeby pokazywało jeszcze miasto i ew kraj??:)

0

http://nicogoeminne.googlepages.com/full7.html to jest dokładnie tym o co mi chodzi :)
wiesz może jak tylko wyciągnąć z tego dane (tak jak w Twoim przykładzie), albo chociaż jak temu wysłać dane z innego formularza (bo z tego co widzę to w źródle strony nie ma pokazanej metody wysyłki POST/GET) :/

0

Nav, dał Ci wskazówkę instaluj FB i do roboty ! :)

Poza tym w przykładzie na którym chcesz się wzorować wystarczy zajrzeć do źródła strony i już wiadomo jak to działa.

0

http://getfirebug.com/ zainstalowałem sobie to, ale nie bardzo wiem co dalej...:(

0
Northwest napisał(a)

http://getfirebug.com/ zainstalowałem sobie to, ale nie bardzo wiem co dalej...:(

Przejrzyj źródło strony na której się chcesz wzorować masz czysty js... ;)

0

no oki, to kumam ;) czyli są 2 opcje - mogę skopiować dokładnie ten sam kod z tej stronki i za pomocą PHP podmieniać koordynaty, albo tak jak ja chce - za pomocą 2 formularza... - tak??

bo tak jak było wcześniej (z tym linkiem: http://maps.google.pl/maps?mrsp=0&output=dragdir&saddr=54.56459,18.40764 ) to nie przejdzie?? :(

Mógłbyś mnie jakoś nakierować??;)

0

Witaj ponownie,
próbuje już parę dni zrobić to o czym mówicie, ale niestety nie idzie mi to :((( Znalazłby ktoś troszkę czasu
żeby mi przygotować takiego linka z miastem, krajem i województwem??

Z góry dzieki WIELKIE za pomoc,

Pozdrawiam,
Northwest

0

qurcze, nikt tego nie wie??:( plissssssss pomóżcie mi, bardzo potrzebuje te wyciąganie danych, bez tego nie mogę ruszyć dalej :((((

0

http://www.udanewakacje.net/geocoding/x.php?lat=54.56459&lng=18.40764&mrsp=0&output=dragdir

mam takie coś:) jak z tego wyciągnąć te dane - w źródle strony tego nie ma??:/

0

Jakbyś odpalił firebuga na zakładce Network (Sieć) to byś zobaczył, że ta strona robi kilka zapytań do serwera googlowego i tak dostaje potrzebne informacje.

0

Tam idzie kilka zapytań - pierwsze o nazwę ulicy na podstawie współrzędnych, drugie w celu pobrania reszty (wymagana jest nazwa ulicy).

0

działa, dzięki WIELKIE :)))))

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1